DISASTROID: “Money And Guilt”

Αν ο Chris Cornell έκανε πολύ παρέα με τον Josh Homme, θα ακουγόταν όπως ο κύριος Enver Koneya, τραγουδιστής των εκ San Franscisco, Disastroid.

Ο τύπος είχε την κάψα (έχει και τις απαραίτητες ικανότητες βέβαια) να δημιουργήσει ένα συγκρότημα που θα στεγάσει τη φωνή του και βρήκε μουσικούς μέσω αγγελιών, με αποτέλεσμα να κάνει κολεγιά με τους Braden McGaw (τύμπανα, κρουστά) και Travis Williams (μπάσο). Με τον Enver να γδέρνει τις χορδές τις κιθάρας, ο ήχος τους είναι ένα συνονθύλευμα QOTSA, Soundgarden και Melvis και όπως λέει ο ίδιος ο Koneya, παίζουν stoner rock για ανθρώπους με Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής.

Δεν πρόκειται να τρέχετε γύρω γύρω στο σπίτι σας σκίζοντας το βρακί που φοράτε, όταν θα ακούσετε το άλμπουμ, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι θα κουνήσετε σβερκάδα και θα περάσετε όμορφα.

Το εναρκτήριο κομμάτι “Fallout” με τη χαρακτηριστική του μπασογραμμή δείχνει από την αρχή ότι μιλάμε για ένα δίσκο με έντονη την ατμόσφαιρα της ψυχεδέλειας και το επόμενο “Low” θα μπορούσε άνετα να ήταν ιδέα του Josh Homme.

Το κακό βέβαια, είναι ότι το 8-track album των Disastroid έχει διάρκεια μόλις 26 λεπτά. Από την άλλη όμως, δεν χρειάζεται ένας μουσικός να τραβάει διάρκειες και riff κουράζοντας το αυτί του σεβάσμιου ακροατή. Σας προτείνω να τσεκάρετε και ας μου πείτε μετά ότι έχω άδικο!

451

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.