ABIGAIL WILLIAMS: “The Accuser”

Αυτός είναι ο δίσκος με τη μεγαλύτερη καθυστέρηση μέχρι στιγμής για τους Abigail Williams, μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες underground black metal μπάντες.

Ο χρόνος δικαιολογείται, αφού όντως κατάφεραν να ηχογραφήσουν κάτι που δεν έχουν ξανακάνει, όπως και ήθελαν. Το “The Accuser” είναι σίγουρα ένας δίσκος πιο προσωπικός και οι στίχοι αναλώνονται στα όχι και τόσο σπάνια ζητήματα της απώλειας, της αποτυχίας, της κακιάς ποιότητας ζωής και τον εθισμό με τα ναρκωτικά. Είναι ίσως αυτή η στιγμή για τους Abigail Williams που πρέπει να αντιμετωπίσουν τους δικούς τους “δαίμονες” και να κυκλοφορήσουν το δικό τους εύθραυστο album που δαγκώνει.

Πραγματικά αυτό πράττει λοιπόν η τέταρτη δουλειά τους, αφού πρόκειται για ένα σταθερά -από την αρχή μέχρι και το τέλος- extreme black metal album με ιδιαίτερη έμφαση στις κιθάρες που προσθέτουν μια άγρια όμορφη μελωδία στο σύνολο. Αυτό περιλαμβάνει τόσο τις σχεδόν industrial επιρροές του group όσο και την διάθεση τους για έναν περισσότερο επιβλητικό και μεσαιωνικό ήχο.

Σε στιγμές υπάρχουν progressive ιδέες και ένα ιδιαίτερα τεχνικό παίξιμο στο “The Accuser”, όμως αυτό δεν εμποδίζει τον δίσκο να θεωρείται ένα κατά κόρον black metal album με τις περισσότερο ατμοσφαιρικές πλευρές του. Με λίγη επινοητικότητα παραπάνω θα πλησίαζε τρελά επίπεδα.

442