VOIDCEREMONY: “Threads Of Unknowing”

ALBUM

Είδος: Death Metal
Εταιρεία: 20 Buck Spin
Ημ. Κυκλοφορίας: 14 Απριλίου 2023

Οι VoidCeremony έχουν αποφασίσει να πείσουν τον κόσμο ότι η Καλιφόρνια δεν εξάγει μόνο ήλιο, θάλασσα, σερφ και bay area hardcore/thrash. Αλλά επίσης θεοσκότεινο, υπερκοσμικό death metal. Με το “Threads Of Unknowing” έρχονται δυναμικά να καθιερώσουν το όνομά τους ως μια από τις καλύτερες μπάντες στον ήχο αυτή τη στιγμή.

Είναι πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν, καθώς φαίνεται να βρίσκουν την τέλεια ισορροπία μεταξύ βιτριολικού θανατομέταλλου, τεχνικής επάρκειας και συνθετικής πολυπλοκότητας. Ο Phil Tougas, που είναι ο ένας εκ των δύο βασικών συνθετών, τείνει να γίνει ο underground guitar hero της τωρινής γενιάς. To inventory του σε riffs, shreds και leads φαίνεται να είναι απλά ατελείωτο. Πολύ σωστή επιλογή του mainman και ιδρυτή της μπάντας Garret Johnson να δώσει αυτόν τον χώρο στον Tougas και να συνδημιουργήσει μαζί του σε όλα τα επίπεδα.

Το άλμπουμ έχει ξεκινήσει και ήδη, μέσα σε λίγα λεπτά, έχουμε καλύψει τόσο μουσικό έδαφος που άλλοι δίσκοι δεν καταφέρνουν να το κάνουν στην ολότητά τους. Η επιρροή των μεγάλων StarGazer είναι εμφανής. Σε αυτό συμβάλει τα μέγιστα και ο κύριος Damon Good στο μπάσο. Ο οποίος, πολύ απλά, είναι ο μπασίστας των StarGazer και κιθαρίστας των Cauldron Black Ram! Συνεπώς τα λόγια περισσεύουν.

Χωρίς περιστροφές λοιπόν: ο δίσκος είναι απόλυτα δεμένος, άρτια παιγμένος και με πολύ ενδιαφέρουσα δομή και ατμόσφαιρα. Σίγουρα δεν είναι για όλους. Όσοι είναι συνηθισμένοι και επιθυμούν τα πιο κλασικά death/thrash μοτίβα, ενδεχομένως και να μην τα καταφέρουν με το “Threads…” και να το βρουν κάπως χαοτικό. Που είναι. Απαιτεί ακροάσεις και, με κάθε μία από αυτές, σου ανοίγεται όλο και περισσότερο.

Ο δίσκος αυτός δίνει σίγουρα κάτι στο death metal. Του προσθέτει λιγάκι ακόμα ζόφο, αλλά το σπρώχνει και προς τα όριά του. Εξαιρετικά ενδιαφέρων το λιγότερο. Και που αλλού; Φυσικά, και φυσιολογικά, κάτω από την ομπρέλα της 20 Buck Spin.

Facebook: https://www.facebook.com/VoidCeremony/
Bandcamp: https://listen.20buckspin.com/album/threads-of-unknowing

282

Avatar photo
About Δημήτρης Κωνσταντινίδης 50 Articles
Ερωτευμένος με το σκληρό metal από μικρή και ευαίσθητη ηλικία, όταν μια μοιραία στιγμή άκουσε το "Ride The Lightning" από παλιά κασέτα Maxell. Έπειτα ανακάλυψε τους Slayer και έπαθε πώρωση σε βαθμό μανίας. Μουρμουράει συνεχώς κάποιο riff και παίζει ρυθμούς drums με τα δάχτυλά του. Με ιδιαίτερη αδυναμία επίσης: στο black metal, σε οτιδήποτε obscure, στο d-beat, στον ζύθο, στις grim μέταλ πόζες, στον Stanley Kubrick, στον Dario Argento, στο DIY, στις ωραίες μυρωδιές. A metalhead to the punks, a punk to the metalheads.