The Warlocks, Holy Monitor (15/09/2016) An Club

Οι αμερικανοί The Warlocks, δηλαδή ο Bobby Hecksher και οι πάμπολλοι μουσικοί που έχουν περάσει από το line-up από το 1999 έως σήμερα, κυκλοφόρησαν τον νέο τους δίσκο με τίτλο “Songs From The Pale Eclipse” και στα πλαίσια της περιοδείας τους επί ευρωπαϊκού εδάφους, έκαναν μία στάση στο An Club το βράδυ της Πέμπτης για να παρασύρουν στους ψυχεδελικούς τους ήχους τους φίλους που συγκεντρώθηκαν για να τους παρακολουθήσουν.

Το άνοιγμα της βραδιάς ανέλαβαν οι Holy Monitor που κυκλοφόρησαν δυο digital EP κι έπειτα να συγκέντρωσαν σε μία κυκλοφορία σε μορφή κασέτας, με τίτλο “Golden Light/ Aeolus”. Αν και πρόκειται για ένα αρκετά νέο σχήμα, οι Holy Monitor έχουν κάνει μία ενδιαφέρουσα δουλειά στον χώρο της ψυχεδελικής/ kraut rock, ενώ παράλληλα η παρουσία τους στο stage δεν υστερεί σε τίποτε. Δεν έχασαν χρόνο με πολλά λόγια και παρουσίασαν τη δουλειά τους σε ένα σαραντάλεπτο set, που έκλεισε με αρκετό χειροκρότημα από τον κόσμο –σαφή ένδειξη πως αυτό που έκαναν, το έκαναν καλά.

Ηοly Monitor setlist
Glass Pillars
Nέμεσις
Golden Light
The Way Out
Icarus
Bend The Trees
Cacti

Και στις έντεκα, βάσει time schedule, οι The Warlocks πήραν σειρά στο stage. Κάνοντας μία καλή αρχή με το Shake The Dope Out, έδωσαν το απαραίτητο groove για να αρχίσουν οι φίλοι που βρίσκονταν μπροστά στο stage τα ρυθμικά λικνίσματα. Η εύφορη διάθεση, τόσο πάνω όσο και κάτω από το stage, διατηρήθηκε σε όλη τη διάρκεια, με το σχήμα να παρουσιάζει αρκετά κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφίας, με σημείο αναφοράς φυσικά τον τελευταίο δίσκο και κομμάτια που έχουν ήδη γίνει viral μέσα από αυτόν, βλ. Lonesome Bulldog, Only You κτλ.

Ο frontman του σχήματος, Bobby Hecksher, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ιθύνοντες της βραδιάς, όσο και το κοινό της Αθήνας για την ενεργό συμμετοχή του στη διάρκεια του live. Εν μέσω ψυχεδελικών riffs και άφθονης μπίρας, η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε ήταν ένα mix από χαλαρότητα και ρυθμό. Μία μουσική μαστούρα.

Λίγο πριν τις δώδεκα έκαναν μία παύση για να πιουν λίγη ακόμα μπίρα μαζί με τον κόσμο, όντας ιδιαίτερα φιλικοί, αφού είχαν ετοιμάσει ένα αρκετά γεμάτο set, ενημερώνοντάς μας ότι για το εν λόγω live σκόπευαν να πάρουν τον χρόνο τους. Έπειτα ανέβηκαν ξανά στη σκηνή για να κλείσουν τη βραδιά, κοντά πια στη μία το βράδυ.

Πρόκειται για μία περίπτωση που πλέον, στην εποχή του επαγγελματισμού, δε συναντάμε συχνά. Οι The Warlocks (είτε το έκαναν γνησίως, είτε για λόγους promo) έδειξαν ότι γούσταραν πραγματικά που βρίσκονταν εκεί και τίμησαν τον κόσμο τόσο με τη γεμάτη setlist τους και την ενέργειά τους, όσο και με την πρόσχαρη διάθεσή τους.

Τhe Warlocks setlist
Shake The Dope Out
Dope Feels Good
Lonesome Bulldog
Baby Blue
Surgery
Only You
Hurricane Heart Attack
Caveman Rock
Angry Demons
Zombie Like Lover
Come Save Us
Red Camera
Song For Nico
Easy To Forget

photos: Βασιλική Παναγοπούλου

445

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.