GATHERING DARKNESS: “The Inexorable End”

Οι Ισπανοί Gathering Darkness αποφάσισαν να γιορτάσουν την εικοσαετή παρουσία τους στον χώρο του metal με την κυκλοφορία ενός EP που έρχεται ένα χρόνο μετά το δεύτερο full length τους. Το διάρκειας 15 περίπου λεπτών φρέσκο δημιούργημα τους τιτλοφορείτε “The Inexorable End” και περιέχει μόλις τέσσερις συνθέσεις.

Οι Gathering Darkness μετά το doom metal ξεκίνημά τους το έχουν γυρίσει στο brutal death metal στο ύφος των Immolation, Suffocation κτλ. και στο ίδιο ύφος συνεχίζουν και στο “The Inexorable End”. Το θέμα είναι ότι απέχουν πολλά χιλιόμετρα απ’ το να μπορέσουν να αγγίξουν την ποιότητα και την ουσία των προαναφερθέντων συγκροτημάτων. Αργόσυρτα σημεία διαδέχονται επιθετικά blast beats και κάπου κάπου ηχούν ατμοσφαιρικές μελωδίες. Παρόλα αυτά το τελικό αποτέλεσμα είναι μια μονότονη και ανούσια προσπάθεια. Υπάρχουν κάποια ωραία riffs δεν μπορώ να πω αλλά κατά κύριο λόγο οι περισσότερες ιδέες μοιάζουν πρόχειρες και ανέμπνευστες με τις αλλαγές που προανέφερα να είναι το λιγότερο αταίριαστες δημιουργώντας ένα αχρείαστο κομφούζιο στον ακροατή.

Η παραγωγή είναι δυναμική κρυστάλλινη και άκρως μοντέρνα χωρίς να καταφέρνει όμως να προσδώσει έναν κάποιον χαρακτήρα στους Gathering Darkness. Η μικρή διάρκεια του συγκεκριμένου EP με έσωσε από μια μακροσκελής πολλαπλή ακρόαση ενός χωρίς νόημα ύπαρξης δίσκου και εγώ είμαι εδώ για να σας σώσω από το να χαραμίσετε 15 λεπτά από τη ζωή σας ακούγοντας το The Inexorable End.

525

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.