UMBRA VITAE: Νέο σχήμα, single και ντεμπούτο έκπληξη από τον frontman των Converge

NEWS

Σε ανακοίνωση του νέου συγκροτήματος με το οποίο θα εκφράζει τις δημιουργικές του ανησυχίες προχώρησε ο Jacob Bannon, καθώς και επίσπευση της κυκλοφορίας του στις 01/05/20, αντί για το τέλος της χρονιάς που προβλεπόταν.

Συγκεκριμένα, οι Umbra Vitae με το άλμπουμ τους “Shadow Of Life” βρίσκουν τον frontman των ζωντανών θρύλων του μεταλλικού hardcore Converge στην πρώτη του σχεδόν αμιγώς (death) metal στιγμή του. Το σχήμα αυτό, το οποίο αποτελείται από συνεργάτες του Bannon από το έτερο «εξωσχολικό» του project, Wear Your Wounds και δύο ακόμα πολύ ταλαντούχους μουσικούς του ακραίου φάσματος της μουσικής, ήδη από το πρώτο single “Return To Zero” κάνει σαφείς τις προθέσεις του για ηχητικό όλεθρο.

Το όνομα του συγκροτήματος προέρχεται από το ομώνυμο ποίημα του Georg Heym, το οποίο κυκλοφόρησε πίσω στο 1912. Το “Shadow Of Life” αναμένεται να κυκλοφορήσει ψηφιακά την πρώτη Μαΐου αυτού του έτους, με τη φυσική του μορφή να είναι αργότερα μέσα στη χρονιά διαθέσιμη.

Εκτός από τον Jacob Bannon, που αναλαμβάνει τα φωνητικά και εξ ολοκλήρου τους στίχους (ως είθισται), το συγκρότημα στελεχώνουν οι Sean Martin (Twitching Tongues, ex-Hatebreed) και Mike McKenzie (the Red Chord, Stomach Earth), οι οποίοι αναλαμβάνουν κιθαριστικά καθήκοντα όπως και στους WYW, καθώς και ο Greg Weeks (the Red Chord) στο μπάσο και ο εξαιρετικός Joe Rice (Uncle Acid And The Deadbeats, ex-Job For A Cowboy και ένα σωρό άλλες αγαπημένα σας συγκροτήματα).

Η ηχογράφηση και η μίξη είναι δια χειρός Kurt Ballou (κιθαρίστας και ιθύνων νους του ήχου των Converge) στα God City Studios του, με το μπάσο και τις κιθάρες να ηχογραφούνται από τον Mike McKenzie στο The Black Coast. Το εξώφυλλο και το λοιπό artwork που κοσμεί την κυκλοφορία είναι έργο του Janusz Jurek.

Θεματικά, ο Jacob Bannon δηλώνει πως το άλμπουμ αναφέρεται στην υποχώρηση της παράλογης αντίστασης ώστε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να γίνει η καλύτερη εκδοχή του και ευχαριστεί εκ προοιμίου όσους αφιερώσουν χρόνο στο άλμπουμ.

Shadow of Life tracklist:
Decadence Dissolves
Ethereal Emptiness
Atheist Aesthetic
Mantra of Madness
Fear Is a Fossil
Polluted Paradise
Intimate Inferno
Return to Zero
Blood Blossom
Shadow of Life

165