VERDICT: “The Meaning of Isolation”

Γερμανία 1991. Κάτι φίλοι θέλουν να παίξουν τεχνικό Thrash/Death και φτιάχνουν τους Verdict. Αν και χρόνια στη σκηνή κατάφεραν να κυκλοφορήσουν επίσημη δουλειά το 2002, με τίτλο “Reflections of Pain”.

Έντεκα χρόνια αργότερα, βγάζουν την τέταρτη τους “ετυμηγορία”, “The Meaning of Isolation”.

To mastering του δίσκου αυτού έχει αναλάβει ο Σουηδός Dan Swanö και έχει αφήσει το αποτύπωμα του στο album.

Εκείνος είναι από τους πρωτοπόρους του μελωδικού death και thrash και με τούτο τον τόπο συμπεριφέρθηκε και στους Γερμανούς Verdict. Γι’ αυτό, θα ακούσεις πολύ The Haunted, Entombed και Edge of Sanity στο “The Meaning of Isolation”. Δεν είναι κακή η προσπάθεια, αλλά έχουν βγει τέτοια τερατουργήματα φέτος στον ήχο αυτόν, που το Verdict δεν φτάνει ούτε μέχρι τον Γ’ Προκριματικό του Uefa Europa League.

Riff που έχουν ακουστεί κατά κόρον, στα “πρώτα βήματα” των Entombed και thrashila την οποία οι The Haunted έχουν τιμήσει.

Η ήσυχη και όμορφη αρχή στο “Killing Fantasies”, τους ανεβάζει ένα επίπεδο ψηλότερα από το σωρό της Βορειοευρωπαϊκής αντιγραφικής σχολής, αλλά δεν είναι αρκετά καταιγιστικοί για να θεωρηθούν κάτι ιδιαίτερο αυτή τη στιγμή.

Αξίζει το άκουσμα αν είσαι fan του είδους και ειδικά από τη στιγμή που έχει ένα κομμάτι σαν το ομώνυμο, υπάρχει ελπίδα για το μέλλον.

468

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.