TRAVELER: “Prequel to Madness”

ALBUM

Είδος: Heavy/Speed metal
Εταιρεία: No Remorse Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 23 Φεβρουαρίου 2024

Σχηματισμένοι το 2017 στον Καναδά, οι Traveler έχουν ήδη καθιερωθεί ως μια αξιόλογη δύναμη στον χώρο του heavy metal, με δύο επιτυχημένα άλμπουμ στο ενεργητικό τους: το ομώνυμο ντεμπούτο του 2019 και το “Termination Shock” του 2020.

Το “Prequel to Madness” έρχεται να χτίσει πάνω στις βάσεις που έθεσαν οι προκάτοχοί του, προσφέροντας στους οπαδούς μια ακόμα δόση ανθεμικού heavy metal, γεμάτου πάθος και ενέργεια.

Η ενέργεια που διαποτίζει το “Prequel to Madness” είναι αδύνατο να αγνοηθεί. Το άλμπουμ διατηρεί μια αίσθηση κλασικού heavy metal, εστιάζοντας σε riffs, μελωδικά solos και δυναμικά φωνητικά. Ενδεικτικά παραδείγματα αποτελούν τα “Take the Wheel” και “Dark Skull”, όπου τα riffs των Matt Ries και Toryin Schadlich ηγούνται με ορμή, ενώ ο Jean-Pierre Abboud επιδεικνύει τις φωνητικές του δυνατότητες. Ο δίσκος ξεχειλίζει από ενέργεια και πάθος, με τα μέλη του συγκροτήματος να προσφέρουν άριστες ερμηνείες σε κάθε κομμάτι. Αυτό είναι εμφανές σε κομμάτια όπως “The Law” και “Plague of Madness”, όπου η μπάντα δημιουργεί μια ατμόσφαιρα έντασης και ενθουσιασμού. Παρόλο που το άλμπουμ διατηρεί μια ομοιογένεια, υπάρχουν και κομμάτια που ξεχωρίζουν, όπως το “Heavy Hearts” με την πιο μελωδική του προσέγγιση και το “Rebels of Earth” με τον mid-tempo ρυθμό του.

Η παραγωγή, φέρουσα την υπογραφή των Daniel Tsourounis και Dajaun Martineau, είναι καθαρή και δυναμική, αναδεικνύοντας όλα τα στοιχεία του ήχου του συγκροτήματος δίνοντας του μια ογκώδη αίσθηση.

Είτε είστε έμπειρος metalhead είτε μόλις ανακαλύπτετε την ακατέργαστη ενέργεια του είδους, το “Prequel to Madness” είναι ένα άλμπουμ που απαιτεί την προσοχή σας. Είναι μια γιορτή κλασικών riff, σύγχρονων στοιχείων και αδιαμφισβήτητου ταλέντου. Δεν είναι ένα prequel, είναι μια δήλωση προθέσεων, μια ισχυρή διακήρυξη ότι οι Traveler είναι μια δύναμη που δεν μπορεί να αγνοηθεί στο τοπίο του heavy metal.

Έτσι, ανεβάστε την ένταση, αφήστε τη μουσική να σας πλημμυρίσει και ετοιμαστείτε να μεταφερθείτε σε έναν κόσμο από headbanging και αγνό metal.

Facebook: https://www.facebook.com/travelerheavymetal
Instagram: https://www.instagram.com/heavymetaltraveler

434

Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 11 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.