BLOOD STAIN CHILD: “Epsilon”

Γνωρίζατε την ύπαρξη του cyber metal; Εγώ πάντως όχι, αλλά ακούγοντας το νέο δίσκο των Blood Stain Child μπορώ να πω πως ο όρος είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικός. Το σεξτέτο που έχει έδρα την Ιαπωνία, κυκλοφορεί την πέμπτη δουλειά του η οποία φέρει το όνομα Epsilon” (διόλου τυχαίο λοιπόν).

Παρόλα αυτά, δεν είναι μονάχα ο τίτλος το μόνο ελληνικό στοιχείο στο album. Πίσω από το μικρόφωνο πλέον βρίσκεται και η θεσσαλονικιά Σοφία και προσδίδει μια πιο μελωδική προσέγγιση στο δίσκο (τελικά είμαστε παντού…) Επιστρέφοντας στα της κυκλοφορίας, το σχήμα έχει πια απαγκιστρωθεί από τον ήχο των Children of Bodom που τους χαρακτήριζε στα πρώτα τους βήματα. Τα ηλεκτρονικά στοιχεία και οι prog επιρροές έχουν δώσει έναν άλλο, πιο φρέσκο ίσως αέρα, στο σχήμα που ηγείται ο Ryo (μπάσο/ brutal φωνητικά).  Τα γκάζια, ελέω των “μπλιμπλικίων” είναι ανεβασμένα και τα πλήκτρα έχουν έναν δικό τους χαρακτήρα. Πάρτε το απόφαση, τέτοιου είδους επιρροές θα επεκταθούν σε όλο το φάσμα της metal μουσικής, όσο και εάν γκρινιάζετε. Το τελικό αποτέλεσμα λοιπόν είναι ένας αξιοπρεπέστατος melodic death δίσκος με πάμπολλα σύγχρονα στοιχεία και “καλογυαλισμένη” παραγωγή, προερχόμενη από τα χεράκια του Ettore Rigotti (Disarmonia Mundi, Destrage, Stigma κτλ). Όσοι τέλος πάντων γουστάρουν COB με περισσότερα ηλεκτρονικά στοιχεία, οι Blood Stain Child είναι ιδανική περίπτωση! Α, και μπράβο στη Σοφία, έτσι;

487

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.