TENTATION: “Le Berceau Des Dieux”

ALBUM

Είδος: Heavy metal
Δισκογραφική: Gates of Hell Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 24 Σεπτεμβρίου 2021

Είναι μερικές φορές που εκεί που δεν το περιμένεις, «σκάει» ένα CD «από το πουθενά» και σε αφήνει με ανοιχτό το στόμα. Μια τέτοια περίπτωση είναι οι πρωτοεμφανιζόμενοι Γάλλοι Tentation και το πρώτο τους album “Le Berceau Des Dieux”.

Υπάρχουν πολλά νέα heavy metal συγκροτήματα που προσπαθούν να πιάσουν τον παλμό των ’80s και να ακουστούν σαν τους ήρωές τους, οι Tentation όμως, αυτό το πετυχαίνουν στο 100%. Νομίζεις ότι ακούς μπάντα εκείνης της εποχής και μόνο η σύγχρονη παραγωγή προδίδει ότι είναι τωρινό συγκρότημα. Ακούγονται σαν μια μίξη Sortilege με Satan και μπορείς να διακρίνεις ήχους από μπάντες όπως Witch Cross, Tokyo Blade και Diamond Head. Το “Le Berceau Des Dieux” διαθέτει 8 «δυναμίτες» (συν 2 εισαγωγές) που θα σας «ξετινάξουν» και θα σας κάνουν να γουστάρετε που είστε μεταλλάδες. Ομιλούμενη γλώσσα η Γαλλική, μπορεί κάποιοι να χαλαστούν αλλά νομίζω ότι προσδίδει μια έξτρα γοητεία στα κομμάτια. Ο Patrice Rôhée είναι ένας φανταστικός heavy metal τραγουδιστής και τραγουδά με αρκετό πάθος, το rhythm section «σπέρνει» και οι κιθάρες «κεντάνε». Σε όλα τα κομμάτια γίνεται «του headbanging το κάγκελο» και σίγουρα ο ύμνος “Heavy Metal”, στον οποίο συμμετέχουν οι Patrice Le Calvez (Titan), Iron Jérémy (Iron Slaught) και Jey Deflagratör (Hexecutor), θα ακουστεί από πολλούς μερακληδες DJs. «Κερασάκι στην τούρτα» το “old school” εξώφυλλο. Βλέπεις τράγο, είναι καλός ο δίσκος!

Αν αγαπάς το NWOBHM και γενικά το κλασικό heavy metal, το “Le Berceau Des Dieux” είναι για εσένα φίλε αναγνώστη. Οι Tentation «με το καλημέρα» δείχνουν ότι είναι σπουδαίο συγκρότημα και δίκαια μπαίνουν στην ελίτ παρέα των Enforcer, Visigoth, Eternal Champion και άλλων πολύ καλών συγκροτημάτων που έχουν βγει τον τελευταίο καιρό. Απλά, το “Le Berceau Des Dieux” είναι φανταστικός δίσκος.

Favebook: https://www.facebook.com/tentationfrance

670

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.