AFI: “Bodies”

ALBUM

Είδος: Pop punk/Post punk
Εταιρία: Rise
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 11 Ιουνίου 2021

A Fire Inside. Μια φωτιά που κάποτε έκαιγε τα πάντα στο πέρασμα της με τις αχόρταγες φλόγες της. Σιγά σιγά, τέθηκε υυπό έλεγχο και τώρα απλά σιγοκαίει κάποια κούτσουρα σε κάποιο πετρόκτιστο τζάκι.

Οι AFI είναι ένα όνομα που όταν ξεκίνησε, υπήρξε συνυφασμένο με την punk rock σκηνή των 00’s, αν και οι ίδιο πάντοτε έδειχναν την αδυναμία τους στο post punk και την ευρύτερη pop rock κουλτούρα.
Όσο περνούσαν τα χρόνια, η μουσική τους έπαιρνε ολοένα και περισσότερη mainstream χροιά και σήμερα φτάνουμε στο “Bodies”, που φαντάζει το πιο προσβάσιμο τους album.
Οι Αμερικάνοι από ό,τι μπορώ να καταλάβω προσβλέπουν να τραβήξουν την προσοχή μεγαλύτερων κοινών, τα μέλη των οποίων, ο καθένας ξεχωριστά θα εντοπίσει κάτι που θα τον συγκινήσει. Το “Bodies” θα μπορούσε να είναι κοινός τόπος για έναν 50άρη και το παιδί του, με την ακρόαση του οποίου και οι δυο θα μάθουν πολλά.

Μουσικά, μοιάζει σαν οι AFI να προκάλεσαν μια αυτοκινητιστική καραμπόλα, με τους οδηγούς των άλλων οχημάτων να βγαίνουν για να ζητήσουν τα ρέστα και τελικά να γίνονται μια παρέα. Από τα αμάξια ξεπροβάλλουν οι Smiths, Joy Division, Depeche Mode, Green Day, Interpol και άλλοι πολλοί. Κάθε κομμάτι μου θύμιζε κάτι διαφορετικό και ώρες ώρες, πάσχιζα να βρω μια νοητική συνοχή στο album, που είναι τελικά ένας χαμαιλέοντας.

Η παραγωγή μετριάζει κάπως την αγάπη των AFI για τα 80s και τη μεταφέρει γλυκά στο σύγχρονο αυτί, με έμφαση στο μπάσο (ένα από τα θετικά του “Bodies”) και τη δημιουργία “ραδιοφνικών” μελωδιών.
Μεμονωμένα κομμάτια με έκαναν να έχω μια θετική άποψη για τον δίσκο, αν και εν συνόλω, δεν με πείθει όσο παλαιότερες τους προσπάθειες, όπως το “Burials” (2013).

Συνολικά κατά τη γνώμη μου, είναι μια μέτρια προσπάθεια για τα δεδομένα των AFI και σε κάποιο παράλληλο σύμπαν αρκετά από τα κομμάτια αυτά θα έπαιζα συνεχώς στο ελληνικό ραδιόφωνο.

Highlights: “Death of the Party”, “Escape for Los Angeles”, “No Eyes”, “On Your Back”

Official Site: http://afireinside.net/
Facebook: https://www.facebook.com/afireinside
Instagram: https://www.instagram.com/afireinside
Twitter: https://twitter.com/afi
Spotify: https://open.spotify.com/artist/19I4tYiChJoxEO5EuviXpz

1005

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2119 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.