SIXX A.M.: “Prayers For The Blessed Vol 2”

Από την περσινή χρονιά ο Nikki Sixx, μπασίστας των θρυλικών Motley Crue, είχε ανακοινώσει την κυκλοφορία δυο album για το 2016 με τους Sixx A.M., την μπάντα που σχημάτισε με τους DJ Ashba (lead κιθαρίστας / συνθέτης) και James Michael (φωνητικά / ρυθμικές κιθάρες / keyboards).

Η πρώτη δουλειά κυκλοφόρησε γύρω στον Μάρτη με τίτλο “Prayers for the Damned, Vol. 1” και αυτή τη φορά, έχουμε το “αντίπαλον δέος”, το “Prayers For The Blessed , Vol 2”.

Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από αξιοπρεπέστατο σύγχρονο hard rock (με ελάχιστες τάσεις προς το σύγχρονο mainstream, αν κρίνω από κομμάτια όπως το “We Will Not Go Quietly”), πλήρως αμερικανικής κοπής, καλοδουλεμένο, ηχητικά τέλειο και πολύ κεφάτο, αν και οι συνθέσεις είναι τυπικές για το είδος, δεν υπάρχει κάτι συγκλονιστικό που να εμπεριέχει στοιχεία εκπλήξεως. Tο “Prayers For The Blessed , Vol 2” είναι μια καλή συνέχεια της δισκογραφίας των Sixx A.M., άμεσο λογικό βήμα το προκατόχου του (το οποίο ήταν επίσης πολύ καλή δουλειά).

Δυναμικές, Marshallικές κιθάρες από τους Ashba και Michael (ο οποίος έχει πάρα πολύ καλή φωνή, είναι δυναμικός και ελίσσει με επιδεξιότητα τις εκφραστικές οδούς του) ενώ μου άρεσε πάρα πολύ ο Dustin Steinke που συμπλήρωσε το line up ως drummer για τις ανάγκες της ηχογράφησης του album, ακούγεται φοβερά δυνατός και στηρίζει εν πολλοίς τις όμορφες συνθέσεις των συνεργατών του μαζί με τον αειθαλή και απέριττο Sixx.

Πολύ καλά τραγούδια τα “Barbarians”, “We Will Not Go Quietly”, “Catacombs” με τα εξαιρετικά ρεφρέν και τα μελωδικά, πανέμορφα solos του Ashba, το πολύ δυνατό “The Devil’s Coming” και οι πολύ όμορφες μπαλάντες “Maybe It’s Time”, “Suffocate” και “Riot In My Head”, όπως επίσης και η διασκευή στο “Without You” του John Lennon (“Εγώ τον γουστάρω γιατί είναι αλλήθωρος και με βλέπει σαν μουνάρα, να σκάσετε κακιασμένοι!” – Yoko Ono 1968).

Συγκινητικά γαμάτο album από επαγγελματίες και πεπειραμένους μουσικούς, σε ένα πολυαγαπημένο ύφος. Οι φίλοι του hard rock, είτε παλιακοί είτε σύγχρονοι θα συναντήσουν ένα άρτιο άκουσμα, εχέγγυο για νύχτες μπυροποσίας και ξενοιασιάς. Δεν απαιτείται κάτι παραπάνω, οπότε χίλια μπράβο για τους Sixx A.M.

498

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.