VALON VINTER – “Penumbra”

ALBUM

Είδος: Progressive death/extreme metal
Εταιρία: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 20 Απριλίου 2021

Ένα ελαφρύ πέπλο μυστηρίου καλύπτει τους εκ Θεσσαλονίκης, Valon Vinter που φαίνεται πως από τότε που εμφανίστηκε ο Covid γεννούν albums.

Το “Penumbra” είναι η τρίτη κυκλοφορία τους από το 2019, αλλά η χρήση του πληθυντικού σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να είναι και ευγενείας, μιας που έχω την εντύπωση πως πρόκειται για one-man band.

Ουδεμία σχέση έχει βέβαια αυτό, πέραν του κουτσομπολιού, αφού το ζήτημα είναι η ανάλυση (μην περιμένετε τίποτε το επιστημονικό, απλοί άνθρωποι είμαστε) της μουσικής των Valon Vinter.
Στα 49 λεπτά του “Penumbra”, ένιωσα αρκετά την επιρροή των Septic Flesh (ιδιαίτερα στο βάθος των φωνητικών), ενώ κάποια μικρά ψήγματα Dani Filth εμφανίστηκαν στα φωνητικά, τα οποία όταν καθαρίζουν δημιουργούν εκείνη την χρυσή ποικιλία που χρειάζεται ένας ακροατής για να ανανεωθεί η προσοχή του. Βέβαια, η μνήμη που κυρίως επανέφερε τους Dissection, ακούγοντας τον δίσκο και μουσικά μιλώντας τουλάχιστον, σίγουρα πρόκειται για φιλοφρόνηση.

Με όμορφες μελωδίες, χωρίς σαφή και περιορισμένης ακουστικής, δομή οι Valon Vinter συνθέτουν ένα αρκετά συμπαθές σύνολο, κεντημένο σε μια σκοτεινή και μπουκωμένη παραγωγή.
Δεν με κέρδισε όσο θα επιθυμούσα, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν με άφησε παγερά αδιάφορο. Εξάλλου, θα μπορούσα απλά να μην γράψω. Ξέρετε, δεν με υποχρεώνει κανείς!

Mic drop!

Facebook: https://www.facebook.com/ValonVinterOfficial/
Bandcamp: https://valonvinter.bandcamp.com/

872

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.