PIG DESTROYER: “Book Burner”

Πέντε χρόνια για μία κυκλοφορία είναι πολλά, δεν αντιλέγω. Αλλά από την στιγμή που πρόκειται για τέτοια κυκλοφορία άξιζε η αναμονή. Έτσι κι αλλιώς οι Pig Destroyer δεν μας είχαν συνηθίσει σε κυκλοφορίες δίσκων ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μετά το 2007 επανέρχονται λοιπόν με την καινούργια τους δουλειά που φέρει τον τίτλο “Book Burner”. Και τονίζουν για τα καλά ότι είναι άριστοι παίκτες και άξιοι πρεσβευτές της death/grindcore σκηνής.

Το “Book Burner” είναι ένας πραγματικός βομβαρδισμός. Punk/grind meets death metal και πάει λέγοντας. Κιθαριστικές ξυραφιές αποστομωτικά τύμπανα και ενέργεια στο μέγιστο. Λέξεις όπως μονοδιάστατο, βαρετό, μονότονο βγάλτε τες από το μυαλό σας. Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν προσεγμένο καταιγισμό από κομματάρες που στοχεύει απλά στο να σου τινάξει τα μυαλά. Και το καταφέρνει με περίσια άνεση.

Οι ταχύτητες υψηλότατες και τα η πλειοψηφία των κομματιών δεν ξεπερνάει το λεπτό. Αλλά αυτό είναι υπεραρκετό. Φανταστείτε τους Slayer, τους Brutal Truth και τους Agoraphobic Nosebleed σε ένα λεπτό. Αυτό λέγεται Pig Destroyer. Και είναι εξαιρετικό. Επίσης, τα ξεσκισμένα φωνητικά και η αρρώστια των Human Remains που πολλές φορές συναντάμε στον δίσκο κάνει τα πράγματα ακόμη πιο ολοκληρωμένα.

Οι Pig Destroyer με την κυκλοφορία του “Book Burner” αποζημιώνουν όλους τους ακροατές της καλής ακραίας μουσικής. Ένας εξαιρετικός δίσκος που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Εγγυημένα πράγματα.

481

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.