CULTURA TRES: “Rezando Al Miedo”

Το πρώτο όνομα που μου έρχεται στο μυαλό με το που ακούω την τραχιά φωνή του Alejandro Londono είναι αυτό του Max Cavalera.

Και μουσικά οι Cultura Tres από τη Βενεζουέλα, χώρα η οποία τώρα θρηνεί το χαμό του ηγέτη της Chavez, έχουν λίγο από το άρωμα των Βραζιλιάνων Sepultura, αλλά εμπλουτισμένο από sludge doom ήχους, που ξεκινούν από τους μεγάλους Sabbath και φτάνουν μέχρι και τους Crowbar.

Όμως δεν είναι ένας δίσκος για τους οπαδούς των Sleep και των Buzzoven, διότι η μεγάλη επιρροή των Cultura Tres είναι ριζωμένη στο Death Metal. Αν σου αρέσουν οι Pestilence, είσαι εδώ! Αν σου αρέσουν οι Sepultura, πάλι εδώ είσαι!

Λίγους μήνες μετά το καταπληκτικό “El mal de Bien”, οι Βενεζουελάνοι έρχονται και πάλι στη πρώτη γραμμή του μετώπου και μας επιτίθενται με το έξυπνο death/sludge τους, ταξιδεύοντας μας σε διαφορετικές διαστάσεις την ίδια στιγμή. Παίρνοντας το doom και βουτώντας το στη λάσπη, χωρίς να αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο ψυχεδελικών μελωδιών, μας προσφέρουν κομμάτια του τύπου “Hole in your head” και “Es Mi Sangre” και κάνουν εμένα προσωπικά να τους βγάλω το καπέλο και να το ποδοπατήσω με λύσσα. Μάλλον, όχι! Θα αγοράσω έναν ελέφαντα να το ποδοπατήσει για πάρτη μου, γιατί η βαρύτητα του album αυτή χρειάζεται μεγαθηριακή αντιμετώπιση.

Όσοι δεν τους ξέρετε οφείλετε να τους μάθετε πάραυτα. Δεν υπάρχει χώρος για εγκληματική αμέλεια!

Ακούμε τώρα!!!

483

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.