SOLISIA: “UniverSeasons”

Από την Ιταλία έρχονται οι Solisia και το “UniverSeasons” αποτελεί το δεύτερο πόνημά τους και συνάμα πρώτο με την Elie Syrelia πίσω από το μικρόφωνο.

Ναι, πρόκειται για female fronted σχήμα. Όχι, δεν έχουν οπερατικά φωνητικά. Ναι, καλά το κατάλαβες, ταιριάζουν πιο πολύ στο στυλ των Within Temptation. Όχι, δεν τους αντιγράφουν όμως.

Το “UniverSeasons” ξεκινάει κάπως χλιαρά, με το ομώνυμο κομμάτι, αλλά στην πορεία στρώνει με συνθέσεις όπως “The Guns Fall Silent”, “Kiss the Sky” και “Mind Killer”. Απλά συμπαθητικό το “All I Want”, όμορφη μπαλάντα το “Betrayed By Faith”, αλλά αρκετά τετριμμένα τα “Dirty Feeling” και “From Dusk Till Dawn” που ακολουθούν. Η συνέχεια ανήκει ίσως στην καλύτερη σύνθεση του δίσκου, με όνομα “Symbiosis”, ενώ το αμέσως επόμενο “The Queen’s Crown” αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις. Το album κλείνει με την κάπως αναμενώμενη μπαλάντα “I Loose Myself”.

Αυτό που γενικά σώζει το σχήμα από το να ακούγεται ως ένας ακόμη κλώνος, είναι πως μουσικά δεν προσπαθεί να παρουσιάσει σώνει και καλά μια νέο-goth αισθητική, πατώντας περισσότερο σε melodic power ρυθμούς. Και μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι τίποτα το απίστευτο, από την άλλη το album σφύζει από όμορφες μελωδίες και είναι βέβαιο πως θα ικανοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τους fan του είδους. Οι Solisia βρίσκονται σίγουρα σε πολύ καλό δρόμο!

415

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.