ΤΗΕ ΝOISE FIGURES: “The Perfect Spell”

ALBUM

Είδος: Garage Rock
Εταιρία: Made of Stone Recordings
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 3 Απριλίου 2020

Κάποια ψυχή σε μια συνέντευξη μου είχε πει: “όσο λιγότεροι μουσικοί, τόσο λιγότεροι τσακωμοί”. Αυτό σκέφτομαι κάθε φορά που ακούω δουλειά κάποιου ντουέτου και πρέπει να σας εκμυστηρευτώ πως έχω ιδιαίτερη αδυναμία στους Noise Figures.

Τα πρώτα τους δυο albums (“The Noise Figures”, “Aphelion”) βρίσκονται στο ράφι πάνω από το πληκτρολόγιο μου, και το “Telepath” λογικά θα βρεθεί δίπλα τους, όταν θα έρθει η ώρα να ψωνίσω το “The Perfect Spell”.

To τέταρτο album των Noise Figures είναι το βαρύτερο στην καριέρα τους, πράγμα που δεν με εκπλήσσει αφού φαινόταν που πάει η δουλειά από το “Telepath”.

Πλέον ο ήχος τους είναι ένα σύμπλεγμα τριών Black. Black Sabbath, Black Angels, Black Keys. Η βαρύτητα όμως, οφείλεται καθαρά στους Sabbath, των οποίων το ξόρκι δεν μπόρεσαν να λύσουν οι Noise Figures και αναγκάστηκαν με έναν δικό τους τρόπο να τους τιμήσουν ιδανικά.

Αν λοιπόν σου αρέσει το garage rock και το heavy blues όπως το καθόρισαν οι άρχοντες από το Birmingham, τότε το “The Perfect Spell” είναι εκείνο το album που έχεις ανάγκη. 11 τραγούδια που στέκονται και κατά μόνας χωρίς να νιώθουν μειονεκτικά, δυο μουσικοί σε πολύ φορμαρισμένη συνθετικά περίοδο, μια παραγωγή που αναδεικνύει την άγρια ομορφιά που αντικατοπτρίζεται στα νερά του βάλτου, πάνω στον οποίο στέκονται χωρίς να βουλιάζουν οι Noise Figures. Αποτέλεσμα: ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΗΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΕΣΤ! Είναι αρρώστια οι μάγκες!

Θεωρώ πως θα είναι σίγουρα, ένας από τους καλύτερους εγχώριους δίσκους αυτής της περίεργης χρονιάς που διανύουμε και κρίμα που δεν θα το δούμε να παρουσιάζεται ζωντανά.

Υ.Γ. Δεν ξέρω γιατί αλλά ένιωσα την ανάγκη να ακούσω King Gizzard and the Lizzard Wizard.

Facebook: https://www.facebook.com/thenoisefigures
Instagram: https://www.instagram.com/thenoisefigures/
Bandcamp: https://thenoisefigures.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6fzt9vFtwsqevGNU0Jnp9b

676

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.