CULTURA TRES: “Camino De Brujos”

ALBUM

Είδος: Sludge/ Groove metal
Εταιρεία: AJM/ Blood blast
Ημ. κυκλοφορίας: 7 Απριλίου 2023

Σου αρέσουν οι Crowbar και οι Sepultura της Chaos AD περιόδου; Αυτοί οι Νοτιοαμερικάνοι τύποι, θα σε κάνουν να λύσεις τα μαλλιά σου, ακόμα και αν αυτά έχουν μεταναστεύσει εις άλλες πολιτείες, και να ταλαιπωρήσεις ρυθμικά τον αυχένα σου.

Οι CT δεν είναι τίποτα νιούφηδες, έχουν κυκλοφορήσει 1 EP και τέσσερα full lengths, με ιδίες δυνάμεις από το 2007 ως φέτος που το πέμπτο τους, “Camino De Brujos” έρχεται για να φέρει την Λατινική

Οι αδερφοί Montoya αυτή τη φορά έχουν στην παρέα τους τον Paulo Xisto Pinto Jr. (πρωην μπασίστας των Sepultura) και ήδη φαίνεται πως μέσα σε τέσσερα χρόνια το δέσιμο τους έχει γίνει συγγενικό και ο ήχος τους είναι απέραντα απολαυστικός.

Η τετράδα συμπληρώνεται με τον Jerry Vergara Cevallos στα τύμπανα, που κάνει τόσο καλή δουλειά και γκρουβάρει την μπάντα σε μια βουτιά της στην άβυσσο. Η παραγωγή ογκώδης και ιδανική με τα φωνητικά του Alejandro να πρωτοστατούν με το μοναδικό αγριεμένο γρέζι τους.

Πολύ δυνατές συνθέσεις που θα σε κερδίσουν αν ξεχάσεις την άκρατη Sepultura-ίλα που κατακτά τους CT ανά στιγμές, αφού δεν είναι η μοναδική όψη αυτού του Βενεζουελάνικου νομίσματος.

Η μουσική των CT περνάει συνεχώς από τις ξεσηκωτικές groovy μελωδίες, στη βαρύτητα της υγρής λάσπης, φιλτραρισμένη από doom ξεσπάσματα δημιουργώντας ένα απολαυστικό αποτέλεσμα που θα με συνοδεύει ως το τέλος της χρονιάς.

Μια δεκαετία μετά το “Rezando Al Miedo” (review), τους συναντώ και πάλι και σύντομα θα επανέλθω με συνέντευξη τους.

Ως τότε εσείς, ακούστε δυνατά το “Camino De Brujos”. Το αξίζει με το παραπάνω. Βαλίτσες λοιπόν στον δρόμο των μάγων, εκεί που συμβαίνουν θαύματα.

Facebook: https://www.facebook.com/culturatres/
Instagram: https://www.instagram.com/culturatres/
Bandcamp: https://culturatres.bandcamp.com/music

402

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.