EYES: “Underperformer”

ALBUM

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 99

Είδος: Hardcore Fusion
Εταιρεία: Indisciplinarian
Ημερομηνία: 25 Σεπτεμβρίου 2020

Η ροή των ποταμών δεν αλλάζει από μόνη της. Θέλει είτε “θεϊκή”, είτε τεχνητή παρέμβαση! Τέτοιες παρεμβάσεις δέχθηκε κάποτε το hardcore punk, πρώτα από τους Σουηδούς Refused και το αξέχαστο “The Shape of Punk to Come”, και έπειτα από τους Αμερικανούς Converge.

Έχοντας αυτούς τους δυο στο μυαλό τους, οι Δανοί Eyes μπαίνουν στον χορό της μουσικής, παρασέρνοντας στο διάβα τους ό,τι κάνει το λάθος να βρεθεί μπροστά τους.

Μοντέρνος ήχος που έχει την αμερικανοτραφή γκρούβα βαθιά ριζωμένη στο DNA του, αλλά θέλει να πειραματιστεί ανοίγοντας το βεληνεκές του ιδιώματος.

Ηλεκτρονικά πειράγματα με noise προσανατολισμό, απουσία ενοχλητικών επαναλαμβανόμενων breakdowns (τα έχουν όλοι κάνει καραμέλα και χάνουν την ουσία τους πλέον) και φοβερό φωνητικό πάθος. Πιο θυμωμένοι από τους Daughters, πιο τραχείς και γρήγοροι από τους Pissed Jeans, οι Eyes είναι σίγουρα ένα από τα πουλέν του ιδιώματος, αφού το ντεμπούτο τους “Underperformer” έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα περίμενες από album κάποιου ψημένου, στην πιάτσα, σχήματος.

Εκτός των παραπάνω, το “Underperformer” έχει δυνατή και γεμάτη παραγωγή, στηριζόμενοι στις πριμαρισμένες κιθάρες που σου προκαλούν δυσφορία, και στιχουργικό βάθος. Είναι ένας φόρος τιμής σε όλους εκείνους που φορτώνονται το άγχος της επιτυχίας και θεωρούν de facto, εαυτούς μη ικανούς. Η απόγνωση με την οποία προσεγγίζει το θέμα φωνητικά, ο δανός τραγουδιστής, σε κάνει ευκολότερα να ταυτιστείς και να αναγνωρίσεις το αντίκτυπο που έχει η πίεση αυτή στον άνθρωπο.

Η παράνοια είναι στενός συνοδοιπόρος της εναλλακτικής hardcore ματιάς των Eyes που σωστά η εταιρεία βαφτίζει hardcore fusion. Από άκρη σε άκρη, το album παίρνει δική του υπόσταση και φεύγει από τα χέρια του δημιουργού του για να κάνει κατάληψη στην κουρασμένη σου ψυχή.

Οι Eyes είναι ένα συγκρότημα που θα μας απασχολήσει έντονα στο μέλλον και σίγουρα έχει την ικανότητα για ακόμη πιο συνταρακτικά πράγματα!

Θα παίξει γερά για μια θέση στην τελική λίστα του 2020…

Facebook: https://www.facebook.com/eyesbandcph
Instagram: https://www.instagram.com/eyesbandcph/
Bandcamp: https://eyescph.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6H3XsRIiUv0xVicrxWIHIJ

573

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2150 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.