THIEF: “Bleed, memory”

ALBUM

Είδος: Dungeon pop/electronic rock
Εταιρία: Prophecy productions
Ημ. κυκλοφορίας: 19 Απριλίου 2024

Ο κύριος Dylan Neal, γνωστός στην black metal κοινότητα με τους περιβαλλοντιστές Botanist, επιστρέφει εδώ με το ηλεκτρονικό του pop alter ego, τους Thief.
Πολύ εύστοχα αποκαλεί το μουσικό στιλ του Κλέφτη, dungeon pop και θα φέρει χαμόγελα σε φίλους των NIN και της ευρύτερης ηλεκτρονικής rock/pop σκηνής (βλ. Stabbing Westward), ενώ αν και κατά τι σκοτεινότερη, η ατμόσφαιρα με παραπέμπει στους +++Crosses.

Ο Thief λοιπόν, ζώντας την περιπέτεια του πατέρα του με την άνοια, εμπνέεται και συνθέτει ένα album φόρο τιμής στη μνήμη. Χρησιμοποιώντας λίγο από τη σκληρή αιχμή της μπλακμεταλικής του ιδιοσυγκρασίας, που την μπλέκει χωρίς περιορισμούς με την dungeon synth αισθητική, δημιουργεί κάτι δικό του και το προσφέρει απλόχερα σε όσους αρέσκονται στην ηλεκτρονικότητα της μουσικής.

Ο καλλιτέχνης σπεύδει να δώσει την καλύτερη περιγραφή για το concept του “Bleed, Memory” λέγοντας πως “η άνοια είναι ένας κλέφτης που ληστεύει τη μνήμη των θυμάτων του κομμάτι-κομμάτι, μαζί με την ταυτότητα,την οικογένεια,τους φίλους και πολύ συχνά ακόμη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια τους “.
Ο Neal προσεγγίζει ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του ανθρώπου με σεβασμό και ευαισθησία, παρέχοντας του ένα μοναδικό μουσικό αγγείο για να γίνει το κέντρο της προσοχής μας.

Το ασφυκτικό ηχητικό τοπίο που έχει δημιουργήσει ο Thief, σε κάνει με άνεση να ταυτιστείς με τον πόνο που βιώνει κάποιος τρίτος που βλέπει κάποιον αγαπημένο του σιγά-σιγά να μετατρέπεται σε ένα απλό δοχείο, που σταδιακά αδειάζει από ζωή.
Η παραγωγή συνεπικουρεί στην απόδοση των συναισθημάτων της θλίψης, της πίκρας και της απόγνωσης και συμπληρώνει στη μαγεία ενός ολοκληρωμένου έργου που πετυχαίνει αν μην τι άλλο τον σκοπό του. Να δώσει σάρκα και οστά σε μια πληγή που μια μεγάλη πλειοψηφία της ανθρωπότητας έχει ανοιχτή.

Το τέταρτο full length των Thief ήρθε σιωπηλά σαν διαρρήκτης και βούτηξε χωρίς να το καταλάβω ένα κομμάτι της ψυχής μου. Εκείνο το κομμάτι που φοβάται τη λήθη πιότερο και από τον ίδιο τον θάνατο. Τώρα, με αφήνει αντιμέτωπο με εκείνο το τέρας, με μόνο όπλο τα 44 λεπτά του “Bleed, Memory”.

Official Site: https://www.thiefsounds.com/
Facebook: https://www.facebook.com/THIEFsounds/
Instagram: https://www.instagram.com/thief_sounds

11

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2120 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.