WORDS OF FAREWELL: “Immersion”

Ξεκινώντας με τον πήχη να τον θέτουν οι ίδιοι από τώρα ψηλά, οι γερμανοί Words Of Farewell ντεμπουτάρουν στη μουσική μας και εμείς με το “Immersion” τους, τους υποδεχόμαστε θερμά.

Μπάντα που υπάρχει από το 2007 εξαιτίας των κιθαριστών Erik Garmus και Philipp Olivier με τους Leo Witchmann (πλήκτρα), Nick Urginus (κιθάρα), Alexander Otto (φωνή , μπάσο) και Benedikt Golarski (τύμπανα) να τους πλαισιώνουν. Το ύφος τους γεμάτο μελωδίες και πλούσιο σε στοιχεία του progressive death metal κινήματος που ακολουθούν.

Έπειτα από δύο αυτόχρηματοδοτούμενες κυκλοφορίες, υπέγραψαν με την AFM όπου αυτό το διαμάντι βρίσκει στέγαση. Συνθέσεις μελωδικές, άλλες με καταπληκτικές δισολίες, με γρήγορα τύμπανα, ατμοσφαιρικές κιθάρες, φωνητικά με τσαγανό, καταθλιπτικές εισαγωγές και όλα αυτά φυσικά με κατάθεση ψυχής, είναι τα στοιχεία που συνοδεύουν το άλμπουμ αυτό. Έχω μείνει άφωνος με το “Immersion” και αν αυτό είναι το ντεμπούτο τους, συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, φαντάζομαι πως η επόμενη κυκλοφορία τους θα είναι και εκείνη δυναμίτης αλλά θα πρέπει προηγούμενος να ξεπεράσει το προκάτοχό του σε όλα ώστε  να τον διαδεχτεί ευλαβικά. Οι Words Of Farewell έχουν όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον και να διαφεντέψουν, οι ορίζοντες είναι ανοιχτοί και όλα είναι στα χέρια τους και εύχομαι να μη μας απογοητεύσουν. Ένα τεράστιο μπράβο και πολλά συγχαρητήρια για την ευχάριστη αυτή έκπληξη! Τέλη Μαρτίου, θα βρίσκεται στα ράφια των δισκοπωλείων, ξέρετε τι να κάνετε…


885