THE CHISEL: “What a F*cking Nightmare”

ALBUM

Είδος: Punk
Εταιρία: Pure Noise Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 9 Φεβρουαρίου 2024

Επειδή αυτή η βλακεία που κάποιοι λένε, εκείνο το κατάπτυστο “Punk is dead”, συνεχίζει να διαιωνίζεται, κάθε τόσο ευτυχώς βγαίνει ένα συγκρότημα που θα κουνήσει τα θεμέλια με τον τσαμπουκά του. Το τελευταίο παράδειγμα είναι οι Άγγλοι The Chisel, οι οποίοι με το ντεμπούτο τους “Retaliation” έκαναν τους punks ευτυχισμένους, πολλούς να μείνουν με το στόμα ανοιχτό και σήκωσαν περήφανα το μεσαίο δάχτυλο σε όσους πιστεύουν πως το Punk έχει εδώ και καιρό, αφήσει την τελευταία του πνοή.

Συνάπτοντας λοιπόν, συμφωνία με την Pure Noise Records, η οποία επανακυκλοφόρησε το “Retaliation”, επιστρέφουν για να μας προσφέρουν ένα ακόμη μουσικό πανικό, με τίτλο “What a F*cking Nightmare”, στου οποίου το εξώφυλλο βλέπουμε μια μεγάλη παρέα, όχι ιδιαίτερα φιλήσυχων, ενηλίκων που μάλλον, είναι πανέτοιμοι για κάποιο σαματά τύπου Gangs of New York,

Οι The Chisel επιστρέφουν με το δεύτερο full length album τους για να βάλουν και πάλι τα πράγματα στη θέση τους, συνδυάζοντας υπέροχα την hardcore πλευρά του ήχου με τη μελωδική. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύουν πως είναι μοναδικοί τραγουδοποιοί και με την ένταση των φωνητικών του Cal Graham να σηκώνουν ακόμη και τους αρρώστους από τα κρεβάτια τους, οι οποίοι θα ακολουθήσουν χωρίς ενδοιασμό το μαχητικό πνεύμα της μπάντας σε κομμάτια σαν το “F*uck Em”, το “Cry your eyes out”, “Bloodsucker” και το “Lying little rat (Propaganda)”.

To “What a F*cking Nightmare” είναι μια εξαίσια μίξη όλων των αγγλικών punk τάσεων, με αφετηρία το ύφος της άλλης μπάντας του κιθαρίστα Charlie Manning Walker, Chubby & the Gang χρησιμοποιεί, όμως με πιο UK 82 τρόπο και αρκετή μουσική συνάφεια με το Οι! κίνημα. Στην παραγωγή κάθεται ο Jonah Falco που έχει συνεργαστεί ήδη με τους προαναφερθέντες, καθώς και με μπάντες όπως οι Home Front και οι High Vis. Το αποτέλεσμα είναι μουσική για την εργατική τάξη που γουστάρει να πηγαίνει στις pubs παρέα με τους Peter and the Test Tube Babies, αλλά ταυτόχρονα να βγαίνει στον δρόμο με τους GBH.

16 κομμάτια που καλύπτουν όλες τις πτυχές τους ευρύτερου punk ρεύματος του νησιού και θα φέρουν σίγουρα χαμόγελα σε όλους όσοι ακούν με περηφάνια τη μουσική που ήταν πάντοτε ένα αγκάθι στο κατεστημένο και ένα λιμάνι όπου αράζουν όλοι οι καταπιεσμένοι. Οι The Chisel καταφέρνουν με μεγάλη ευκολία να γαντζωθούν στην κορυφή της λίστας των σωτήρων του punk, φέρνοντας κάτι παλιό, με φρεσκάδα καινούργιου στα αυτιά εκείνων που περιμένουν στη γωνία για να ιδρώσουν σε κάποιο pit.

Μουσική που εμπνέει ταραχές, που σε θέλει να πίνεις pints αγκαλιά με αγνώστους τραγουδώντας ευφυέστατη gang choruses και σε αναγκάζει να σηκώσεις και εσύ το μεσαίο δάχτυλο στους haters. Av to “What a F*cking Nightmare” δεν είναι στην τελική μου λίστα, σημαίνει πως θα μιλάμε για έναν συνταρακτικό και ενδιαφέρον χρόνο για την ιστορία του punk. Οι The Chisel φέρνουν στην αυγή του 2024 αυτό που έχουμε ανάγκη. Αντίδραση, αντίσταση, πάθος, ένταση!

Διαλέξτε λοιπόν, τη θέση σας ανάμεσα στις καλοντυμένες φιγούρες του εξωφύλλου και αφεθείτε στον χείμαρρο του “What a Fcking Nightmare”.

Facebook: https://www.facebook.com/p/The-Chisel-100092317381224/
Bandcamp: https://thechisel.bandcamp.com/
Instagram: https://www.instagram.com/thechiseluk/

153

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.