AJATTARA: “Lupaus”

Έξι χρόνια μετά το προηγούμενο άλμπουμ επιστρέφουν οι Ajattara του Pasi Koskinen, παλιού τραγουδιστή μιας από τις κλασικότερες περιόδους των Amorphis αλλά και των Shape of Despair, για να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, δηλαδή πιασάρικο και καλογυαλισμένο death/black metal.

Παραγωγή τζάμι, ωραίες μελωδίες και σημεία με πλήκτρα να ισορροπούν με θρασοκοπάνημα και άψογα (προφανώς) φωνητικά, το “Lupaus” είναι παραπάνω από ευχάριστο. Θυμίζει σε σημεία από σουηδικό death metal, παλιό black σε στυλ Samael, χορευτική καφρίλα τύπου Finntroll, μέχρι και την πιο “πολιτισμένη” περίοδο των Impaled Nazarene, όλα αυτά κομπλέ με τα καθιερωμένα απολαυστικά “Voivittusaatanaperkelejumalautahelvettipaskayleisurheiluvalmentajarottakengurpiirakka” και φινλανδικά διακριτική rock n’ roll διάθεση.

Σίγουρα όχι για όσους ψάχνουν κάτι kvlt κι απόκοσμο ή ψαγμένο, αλλά όσοι γουστάρετε το μαυρισμένο metal σας με δίκασες, μελωδικό κοπάνημα και αλκοόλ επενδύστε άφοβα και βάλτε το δισκάκι στην δισκοθήκη σας παρέα με τις πρόσφατες δουλειές του κατσικοφάγου από το Bergen, η φάση είναι εγγύηση.   

1017

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.