CARCASS: “Surgical Steel”

Λοιπόν, να ξεκινήσω;

Μιλάμε για μεγαλύτερη επιστροφή και από εκείνη του βασιλιά στην τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών!
Μεγαλύτερη και από τη δεύτερη επιστροφή του Michael Jordan στα γήπεδα.
Μεγαλύτερη επιστροφή και από αυτή που έχουν στα ακουστικά τους οι καλεσμένοι του Νίκου Ευαγγελάτου.

Τι άλλο να πω!

Πέρασαν χρόνια πολλά. Για την ακρίβεια, 17! Τότε, που άφησαν κενό δυσαναπλήρωτο με το πανέμορφο κύκνειο άσμα τους (“Swansong”). Μία από τις σημαντικότερες και επιδραστικότερες μπάντες του ακραίου Metal, έχοντας αφήσει παρακαταθήκη στο grind (“Reek of Putrefaction”), στο ωμό death metal (“Necroticism”) και στο πιο μελωδικό ακόμα (“Heartwork”, “Swansong”). Ο Jeff Walker δεν σταμάτησε να παίζει μουσική. Έβαλε το χέρι βοηθείας τους στους Μεξικανούς συμμορίτες Brujeria (με τους οποίους μας επισκέφτηκε το τον περσινό Δεκέμβρη), έβγαλε Country rock album (“Welcome to Carcass Country”), τη στιγμή που ο Bill Steer βάδιζε σε ‘70s δρόμους με τους Firebird και Gentleman Pistols.

Δεν μπόρεσαν να κρατηθούν για πάντα μακριά από το death metal, που τους ανέδειξε και επιτέλους, μετά από τόσο καιρό γκρίνιας όλων των οπαδών τους, κυκλοφορούν το “Surgical Steel”, album Νούμερο 6.

ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙΣ! Απλά…

Είναι Carcass all the way, λες και δεν πέρασε μέρα ποτέ. Riffs που ξυρίζουν νεκρού αρχίδια, τραγούδια τόσο έξυπνα δομημένα που με κάνουν να ανατριχιάζω και μια φωνή που μου ξυπνάει μνήμες παλιές, αλλά καλές.

Η εισαγωγή με το Instrumental και σύντομο “1985” δίνει αναφορά στον κόσμο του metal, πριν πάρει φόρα παρασέρνοντας ότι βρεθεί στο διάβα του, το “Thrasher’s Abattoir”. Αφού τελειώνει το thrash ξέσπασμα, περνάμε στην κοιλάδα της μελωδίας με το “Cadaver Pouch Conveyor System” και περνάμε τόσο όμορφα που δεν χρειάζονται περαιτέρω περιγραφές.

Εφιστώ την προσοχή για νέους ύμνους, όπως “Noncompliance to ASTM F 899-12 Standard” και “Unfit For Human Consumption”.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με την επιτομή του death metal και μαζί με το “Construct” των Dark Tranquillity, ότι καλύτερο ακούστηκε από το είδος φέτος.

Δεν με πιστεύεις… να  και μένα! Εσύ θα χάσεις!

500

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.