BOGUSLAW BALCERAK’S CRYLORD: "Blood Of The Prophets"

Η σχέση της κλασσικής μουσικής με το Metal είναι γνωστή, όταν αυτά τα δυο είδη ερωτοτροπούν, ή έχουμε κάτι ανυπόφορο και κουραστικό, ή ένα μεγάλο σπουδαίο έργο. Στην περίπτωση των Crylord η αλή­θεια είναι κάπου στη μέση.

Το neo-classical Metal που παίζουν μας δείχνει κατ ευθείαν τις επιρροές τους, οι οποίες δεν είναι άλλες από τους: Bach, Mozart, Beethoven και Chopin.

Όταν ο αρχηγός και βασικός συνθέτης του γκρούπ Boguslaw Balcerak σχημάτισε την μπάντα το 2007, είχε στο μυαλό του να παντρέψει τους ήχους των μεγάλων της νέο- κλασσικής κιθάρας και Hard Rock/Heavy/Power Metal, με αυτούς των Soundtrack επικών ταινιών. Οι στίχοι είναι εμπνευσμένοι από: φαντασία, μυθολογία, βίβλο, αγάπη και συναισθήματα. Για το συγκεκριμένο δίσκο συνεργάστηκε με 3 εξαιρετικούς τραγουδιστές, τους Mark Boals, Goran Edman και CarstenLizardSchulz. Το τελικό master ανέλαβε ο τεράστιος King Diamond μαζί με τον Andy LaRocque. Στα θετικά του δίσκου είναι η 80s ατμόσφαιρα, που υπάρχει διάσπαρτη σε διάφορα σημεία και μπορεί να χαρακτηριστεί και ως μαγική. Επίσης οι ερμηνείες των τραγουδιστών, και επιτρέψτε μου να ξεχωρίσω τους Mark Boals και CarstenLizardSchulz που είναι μοναδικοί!!! Απλά ακούστε το “Face Of Destiny” που είναι βγαλμένο από την Rainbow εποχή με Joe Lynn Turner. Στα αρνητικά τώρα, είναι ότι τα Progressive  μέρη δεν έχουν προσεχθεί όσο θα έπρεπε και σε κάποια σημεία κουράζουν. Επίσης η υπερβολική φλυαρία της κιθάρας σε αρκετό βαθμό, είναι κάτι που είναι παγίδα για όλα αυτά τα σχήματα. Το “Blood Of The Prophets” έχει φτιαχτεί με καλή διάθεση, αλλά δεν ξεπερνά τα υψηλά standards που έχουν θέσει ανάλογες τέτοιες προσπάθειες στο παρελθόν. Πάντως έχει αρκετά συναισθήματα να σας δώσει. Προτείνεται ανεπιφύλακτα σε ορκισμένους οπαδούς του Yngwie Malmsteen.

Δημήτρης Άγας

409