DELAIN: “Interlude”

Οι Ολλανδοί Delain, το σχήμα του πρώην keyboard player των Within Temptation, Martijn Westerholt, και της Charlotte Wessels, για κάποια χρόνια και με τις πλάτες μιας εταιρίας του βεληνεκούς της Roadrunner, σταδιακά, κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας των τριών album τους, απήλαυσαν μια σχετική  άνοδο της δημοτικότητάς τους, πράγμα που αύξησε και τον αριθμό του ακροατηρίου τους στα live και festival που συμμετέχουν.

Υπό νέο label πλέον, τη Νapalm records, σπίτι ούτος ή άλλως παρά πολλών female fronted σχημάτων, μας παρουσιάζουν τη νέα τους δουλεία “Interlude”.

Δεν θεωρώ τη δουλειά αυτή ως πλήρες album. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα διπλό, χορταστικό EP, που περιέχει 2 νέα κομμάτια (“Breathe On Me”, “Collars And Suits”), κάποια remix παλαιοτέρων τραγουδιών (“Are You Done With Me”, “We Are The Others”) τρείς διασκευές στα “Such a shame” (Talk Talk), “Cordell” (The Cranberries), “Smalltown boy” (Bronski Beat) καθώς και έξι κομμάτια live ηχογραφημένα στο περσινό Metal Female Voice Fest.

Τα δυο νέα τραγούδια κινούνται στο ύφος του τελευταίου album τους “We Are the Others” με μια δόση προοδευτικότητας. Πανέμορφα και τα δυο, πιασάρικα και μελωδικά, με τη φωνή της Charlotte αιθέρια και γλυκύτατη να ερμηνεύει τα ανθεμικά refrain. Η νέα version του “We are the others”, είναι η κορυφαία στιγμή αυτής της κυκλοφορίας. Λατρεύω και την original εκδοχή, αλλά το νέο mix, είναι εκπληκτικό και σίγουρα πλέον έχει ανέβει στην προτίμηση μου. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να αποτεθεί στην Charlotte. Από τις πιο όμορφες φωνές που έχω ακούσει τελευταία.

Tα live αποσπάσματα ηχούν πολύ καλά δείχνοντας ότι οι Delain τα καταφέρνουν εξίσου καλά και στο σανίδι, έχοντας ενέργεια και επικοινωνία με το κοινό. Ο ήχος είναι ικανοποιητικός και τα μέλη ακούγονται να το χαίρονται.

Συνολικά, οι Delain με το “Interlude” μας δίνουν ένα εξαιρετικό σύνολο τραγουδιών. Απολαυστικότατο. Δεν θα σε εντυπωσιάσει με καινοτομίες. Αλλά για βράδυ, με μπύρες στο μπαράκι και όμορφα κοριτσάκια γύρω, θα το καταευχαριστιόμουν. Αναμένω εναγωνίως τη επερχόμενη , ολοκληρωμένη δουλειά τους.

686

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.