MÖRK GRYNING: “Hinsides Vrede”

ALBUM

Είδος: Melodic Black Metal
Εταιρεία: Season of Mist
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : 23 Οκτωβρίου 2020

Αυτή η περίεργη χρονιά για τον πολιτισμό και γενικότερα για την ανθρωπότητα, έχει και τα καλά της, αν θα μπορούσε κάποιος να υπερβάλλει. Έχει δώσει χρόνο στους μουσικούς να ασχοληθούν με τις ηχογραφήσεις τους και έτσι, “τέρατα” που ως τώρα, βρισκόντουσαν σε κάποια σκοτεινή σπηλιά, ανενεργά, μας ξεσηκώνουν με νέους τους βρυχηθμούς.

Οι βετεράνοι Σουηδοί blacksters MÖRK GRYNING επιστρέφουν δισκογραφικά 15 χρόνια μετά το ομώνυμο πέμπτο τους album και 25 χρόνια μετά το ντεμπούτο τους “Tusen år har gått…”.
To μελωδικό black metal που πρεσβέυουν οι MG μπορεί σε κάποια αυτιά να μοιάζει παρωχημένο, αλλά οι Σουηδοί ξέρουν να το υπηρετούν σωστά.
Με τον Sverker Windgren (κιθάρα/φωνή των Diabolical) στο τιμόνι της παραγωγής (είχε δώσει χείρα τεχνικής βοήθειας και στο προηγούμενο album τους), οι MG εισέρχονται στη νέα εποχή, με ηχητική καθαρότητα.

Οι ρομαντικοί μπλακμεταλάδες θα χαρούν πολύ ακούγοντας το “Hinsides Vrede”, αφού κουβαλάει όλα τα καλά στοιχεία των 90s. Μελωδικά riffs που σπάνε, την καταχνιά της συνολικής ατμόσφαιρας, διάσπαρτα μπαθορικά επικά σημεία και δεμένο μουσικό σύνολο, με τους Draakh Kimera και Gorh Gorgon να βρίσκονται σταθερά στον συνθετικό κορμό της μπάντας και να παραδίδουν σεμινάρια ανίερων ρυθμών.

Κομμάτια που θυμίζουν ποια είναι τα στεγανά του είδους, όπως τα “The Night”, “Sleeping in the Embers”, “Fältherren” και το εξαιρετικό “Black Spirit”, όπου τα φωνητικά της Laura Ute, σπάνε για λίγο την πατριαρχία των MG, δημιουργούν ένα εξαιρετικό σύνολο, το οποίο ακούγεται μονορούφι και δεν φαίνεται να κάνει κοιλιά.

Χωρίς περιττούς εντυπωσιασμούς, ούτε σημαντικές αλλαγές στην ιστορία του melodic black metal, οι MG κάνουν αυτό που θα περίμενε κανείς. Δίνουν ζωή στο σκοτάδι που φέρνει ο χειμώνας στο ημισφαίριο μας και δημιουργούν στα μυαλά μας δυσοίωνες σκέψεις, αλλά ταυτόχρονα ρομαντικές.

Δυστυχώς, για αυτούς οι Necrophobic έβγαλαν τον καλύτερο δίσκο του ιδιώματος για φέτος και κλέβουν πολλή από τη μαγεία τους!
Παρόλα αυτά, αν η καρδιά σου ματώνει με τις πριμαριστές κιθάρες της Σκανδιναβικής σχολής, μην το αγνοήσεις! Θα χάσεις αρκετά λεπτά μαγείας και θα αναγκάσεις τους δαίμονες του εξωφύλλου να έρθουν στα όνειρα σου, με κακή διάθεση…

Facebook: https://www.facebook.com/morkgryningband/
Instagram: https://www.instagram.com/morkgryning
Bandcamp: https://mgryning.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/135tanf7FBI7ozrU3RelCX?si=CQtgSD-KSS-OiZVLiJ-4JA

556

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.