TRESSPASSER: “ЧОМУ НЕ ВИЙШЛО?”

“Γιατί δεν πέτυχε;” ρωτάνε οι (βασισμένοι στη Σουηδία πλέον) Ουκρανοί Trespasser αναφερόμενοι στην Μαχνοβτσίνα, το αναρχικό επαναστατικό κίνημα που έληξε άδοξα το 1921, και όσοι έχουν υπόψη τους την ιστορία της δεν θα δυσκολευτούν να δώσουν απάντηση (ονόματα δεν λέμε, λενινιστικές υπολήψεις δεν θίγουμε), όσον αφορά το μουσικό κομμάτι όμως το πείραμα πέτυχε και με το παραπάνω.

Ακούγοντας το θέμα του concept άλμπουμ πιθανότατα να σκεφτήκατε κατευθείαν κάτι σε punk, όσ@ το κάνατε όμως πέσατε έξω, οι Trespasser παίζουν μαυρομέταλλο, όσο πιο μαύρο γίνεται, γρήγορο, καταιγιστικό, με ξυραφιασμένα tremolo, οργισμένα blast και σκόρπια μελωδικά lead στις κιθάρες. Σαν επιρροές θα μπορούσαν να αναφερθούν μεταξύ άλλων οι 1349 της “Hellfire” περιόδου και οι Tsjuder, κοινώς αγνό άγριο 90s μαυρομέταλλο χωρίς πλήκτρα, συμφωνικές κλπ και με μόνη διακοπή στο κοπάνημα τα διάφορα samples από εμβατήρια της εποχής και ντοκυμαντέρ.  

Για την ακρίβεια θυμίζουν αρκετά σε στυλ γνωστούς Σουηδούς θρασύδειλους με “τεθωρακισμένες” εμμονές, μόνο που το Ουκρανικό δίδυμο πατάει με ευκολία ότι έβγαλαν οι εν λόγω Σουηδοί τα τελευταία χρόνια το οποίο με χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί πλέον δεν υπάρχει η φτηνή δικαιολογία να στηρίζετε τα γνωστά νούμερα “επειδή παίζουν καλή μουσική” (και καλά), ιδού, καλύτερο και φρεσκότατο.

Βάλτε σαν μπόνους στο άψογο μουσικό κομμάτι και ιδανική για το είδος παραγωγή και γαμάτο εξώφυλλο και αισθητική γενικότερα και καταλήγουμε στο εξής: όσοι είστε οπαδοί του καταιγιστικού black ή και γενικότερα του extreme metal σταματήστε ότι κάνετε και ακούστε το “ЧОМУ НЕ ВИЙШЛО?” ΤΩΡΑ, this tachanka kills panzer divisions!

586

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.