RELICS OF MARTYRS: “Scenes of Blood and Betrayal”

Το να αποφασίζεις πλέον να ασχοληθείς με το thrash/ death μουσικό υβρίδιο δεν είναι καθόλου κακό, αλλά σίγουρα δεν είναι δα και κάτι το πρωτότυπο… Το να μπολιάζεις όμως τη μουσική σου με λογής ανατολίτικα στοιχεία είναι κάτι καλοδεχούμενο που, παρότι έχει ξαναγίνει, σίγουρα προσδίδει πόντους στο τελικό αποτέλεσμα.

Ο λόγος για τους Relics of Martyrs, που έρχονται από την Ιορδανία για να μπουκώσουν το στερεοφωνικό μας με brutal ήχους, δυνατά riff και κολασμένα solo.

Το δελτίο τύπου αναφέρει κάτι περί “New Wave of Middle Eastern Metal”, αλλά μην ψαρώνετε. Και ούτε να βιαστείτε να μιλήσετε για oriental metal κτλ. Είναι ξεκάθαρα old school τα παιδιά, απλά σε διάσπαρτα σημεία πετάνε λογής ανατολίτικες μουσικές αναφορές που κάνουν τη διαφορά.

Εύκολα highlights τα “Hidden in the Sand”, “A March of Freedom”, “Land of the Untold”, “Of an Earth and Death” και “The Martyrs Journey”, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως το album ξεκινάει πιο επιθετικά και λίγο μετά τη μέση, παρουσιάζει έναν πιο στακάτο και στιβαρό χαρακτήρα.

Βέβαια, με τέτοιο εξώφυλλο, δύσκολα πείθουν, αλλά πιστέψτε με, το “Scenes of Blood and Betrayal”, έχει “ψωμί” και αξίζει να δοκιμαστεί.

401

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.