SHAPE OF DESPAIR: “Return to the Void”

ALBUM

Είδος: Funeral doom metal
Εταιρία: Season of Mist
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 25 Φεβρουαρίου 2022

Συννεφιασμένη Κυριακή μοιάζεις με την καρδιά μου…όμως η μουσική θα είναι πιο αργή και μονότονη. Έτσι όπως αρμόζει σε μια νεκρώσιμη ακολουθία.
Οι Shape of Despair μας έχουν συνηθίσει σε τεράστια κενά μεταξύ των albums τους και τώρα, επιστρέφουν 7 χρόνια μετά το “Monotony Fields” link, να “θάψουν” και τους υπόλοιπους.
Στο πέμπτο τους album “Return to the Void”, οι Φινλανδοί συνεχίζουν πραγματικά από εκεί που έμειναν. Αργόσυρτο death-ίζον doom metal με τα έντονα βοθρέ φωνητικά του Henri Koivula να κοντράρονται από τα αιθέρια της Natalie Koskinen, σε έναν συνδυασμό που δημιουργεί μια καταθλιτπική ατμόσφαιρα.
Η παραγωγή είναι πολύ προσεγμένη και το εξώφυλλο ταιριάζει γάντι στη μουσική που αγκαλιάζει, ενώ ο ακροατής θα φέρει στο μυαλό τους στιγμές από My Dying Bride, Ahab και Swallow my Sun.

Πέρασα καλά ακούγοντας το “Return to the Void”; Σίγουρα!
Θα το ξανακούσω; Ναι, όταν κάτι πολύ κακό μου συμβεί (κούφια η ώρα που το ακούει).
Θα το πρότεινα; Μόνο σε εκείνους που ανάβουν κεριά το βράδυ για να κάνουν οικονομία στο ρεύμα.
Ανακεφαλαιώνοντας, αν και το ύφος των Shape of Despair έχει κάτι το θανατικά ελκυστικό, το όλο αποτέλεσμα είναι τόσο επαναλαμβανόμενα μονότονο και παράλληλα, δεν προσφέρει τίποτα καινούργιο στον ήχο (ούτε στον ήχο της μπάντας), που καταλήγει να λησμονείται γρήγορα.
Μακάρι να συνέβαινε το ίδιο με την απώλεια των αγαπημένων μας…
Πικρό το ποτήρι των Shape of Despair. Εσύ θα διαλέξεις να θες να το πιεις!

Facebook: https://www.facebook.com/shapeofdespairofficial
Twitter: https://twitter.com/shapeofdespair
Bandcamp: https://shapeofdespair.bandcamp.com/

750

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.