SPEEDBLOW: “Behold the Darkness”

Speedblow. Τέκνο της Trailblazer Records και μουσικό όχημα ενός εκ των ιθυνόντων της εταιρίας, Γιάννη Τσιακόπουλου, ο οποίος παίζει μια από τις κιθάρες.

Δεύτερη full length δουλειά, μετά το ντεμπούτο του 2010 “Fields of Doom” και είναι πολύ διασκεδαστικό.

Συνδυάζοντας το sludge, το metalcore και το σουηδικό death metal, έχοντας βέβαια και πινελιές πιο κλασικού metal στον καμβά, και υπό την επήρεια τύπων σαν τους Crowbar και τους High on Fire, ο Speedblow βρίσκουν τρόπο να γίνονται και λίγο ρομαντική, ηρεμώντας την κατά βάση, τσαμπουκαλεμένη μουσική τους σε σημεία των κομματιών. Και το κάνουν με τη χρήση ακουστικών οργάνων ή κιθαριστικών solos, όπως γίνεται στο πανέμορφο “Beneath The Shrine”.

Με ένα όμορφο και επικό εξώφυλλο, που θα κοσμεί περίφημα και το merchandising, αποτελεί ένα όμορφο πακέτο για τους φίλους της δυνατής μουσικής.

ΟΚ, δε θα ξυρίσω τα φρύδια, χάνοντας κάποιο στοίχημα για την απόλυτη τους μουσική πρωτοτυπία, αλλά σίγουρα riffs σαν εκείνο του “March of the Underworld” θα σε συντροφέψουν σε κάποιο αιμοσταγές gaming και θα σε κάνουν να πατήσεις το repeat.

H παραγωγή είναι πολύ καλή και κάνει τα κομμάτια να λάμπουν ακόμα περισσότερο και τα άγρια φωνητικά του Nick είναι κατάλληλα.

Μία ακόμη αξιοπρεπέστατη δουλειά, η οποία αξίζει τον εναγκαλισμό μας!

463

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.