Take Offense, New Morality, Cold Stare (25/04/2014) 7Sins Live Club

Εχθές διαπίστωσα πόσο μαχίμια είμαστε εδώ στο site, χωρίς βέβαια να παύουμε να είμαστε και LARGE (τα κεφαλαία δεν είναι τυπογραφικό λάθος).

Σας πληροφορώ, φίλοι αναγνώστες, ότι την ημέρα του live επέστρεψα αεροπορικώς έχοντας ξυπνήσει 5 το πρωί για να είμαι εγκαίρως για το check in (πςςς!!!) της πτήσης των 7 από Αλεξ/πολη προς το Κλεινόν Άστυ, κοινώς συν 2 ώρες στο αμάξι. Αερομεταφερόμενοι έχομε γίνει για την πληροφόρηση σας αγαπητοί αναγνώστες.

Αυτό δυστυχώς δε συγκρίνεται για κανένα λόγο με την ταλαιπωρία του βαν και της μηχανικής βλάβης του μοναδικού μέσου με το οποίο κόβεις κάποιες χιλιάδες χιλιομέτρων ανά την Ευρώπη. Πόσο μάλλον η φτωχή προσέλευση στο live που έκανες τόσα χιλιόμετρα να δώσεις.

Εντούτοις, οι Αμερικανοί Cold Stare κάθε άλλο παρά απογοητευμένοι φαίνονταν όταν ανέβηκαν στη σκηνή περί τις 10. Ο τρελάκιας frontman τους, που ακούει στο όνομα Gerg (Greg ίσως;), δίνει παλμό στον ελάχιστο κόσμο τόσο με τα καμώματα του επί σκηνής, όσο και με την stand up προσέγγιση του προς το κοινό, φωνάζοντας τον κόσμο από το bar να έρθει μπροστά, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπήρχε κόσμος. Εν πάση περιπτώσει ο ήχος τους τείνει περισσότερο στη λεγόμενη “παλιά σχολή” του hardcore, με άμεσα και διεκπεραιωτικά τραγουδάκια που φέρνουν στο μυαλό γκρουπ όπως οι 7 seconds, Youth of Today, Minor Threat κ.ο.κ.

Οι CS δώσανε τη σκυτάλη στους Ολλανδούς New Morality, που, και μόνο από το αυτοκόλλητο των Integrity στη μισοδιαλυμένη κιθάρα του κιθαρίστα Niels, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι έχουν βαρύ και βίαιο ήχο. Ο frontman Jonne, που φέρνει κάτι σε hardcore έκδοση του Bon Scott, ξερνάει βόθρους και βέβαια δε λείπουν τα beatdown σημεία που ωστόσο δεν παίζουν και το βασικότερο ρόλο στον ήχο. Αν έχετε ακούσει τους συντοπίτες τους No Turning Back και Born From Pain έχετε πέσει αρκετά μέσα, καθώς οι NM έχουν την ίδια μεταλλική χροιά στον εν γένει ήχο βαρύ ήχο τους. Μας τίμησαν με δύο διασκευές (δεν είμαι καλός χαρντκοράς οπότε δε γνωρίζω ποιες) και ένα πέρασμα από το soundtrack του Ζορμπά… 

Οι headliners Take Offense από την ηλιόλουστη Καλιφόρνια περιλαμβάνουν ουσιαστικά 3 μέλη των Cold Stare (ή και το αντίστροφο), όπου ο Gerg (;;;) αναλαμβάνει χρέη lead κιθαρίστα στο εν λόγω κουιντέτο πλέον. Συγκεκριμένα άκουσα το τυπάκι να παίζει στο soundcheck, αλλά και κατά το live, το “Careless Whisper” του Γιώργου Μιχαήλ (έτσι λέγεται οκ;)  με χαρακτηριστική άνεση, τόσο τεχνικά όσο και ως προς το τι έπαιζε.

Οι TO ακούγονται σαν μετωπική σύγκρουση της Ανατολικής και της Δυτικής Ακτής, σε σχέση με το hardcore που αναπαράγουν. Συνεπώς τείνουν τόσο στους Agnostic και τους SOIA όσο και στους Suicidal, με τη συνδρομή του φίλτατου Gerg που είναι γνήσιος απόγονος του Rocky George. Δεν διστάζουν μάλιστα να φλερτάρουν συχνά πυκνά και με το μένος του thrash, δανειζόμενοι τις ταχύτητες και τη μεταλλικότητα του. Ο Anthony Herrera (αν το έχω πιάσει σωστά) είναι frontman με πολλές δυνατότητες και προοπτικές, πράγμα που ανεβάζει αρκετά τη δυναμική του γκρουπ. Δικαιωματικά, θεωρώ, ότι οι TO είναι headliners του παρόντος tour… Απλά εύχομαι να έχει στις υπόλοιπες χώρες καλύτερη τύχη από ό,τι στη χώρα μας. Κατά τα άλλα ήταν μια ευχάριστη βραδιά.

photos: Γιάννης Χιωτέλλης

373