SONIC BLAST: “Humanity Divided”

ALBUM

Είδος: Heavy metal
Δισκογραφική: Boersma
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 28 Μαΐου 2021

Αυτές τις μέρες θα κυκλοφορήσει από την Γερμανική Boersma Records, σε CD και ψηφιακά, το πρώτο album των heavy metallers Sonic Blast από την Κοζάνη. Οι Sonic Blast υπάρχουν από το 2015 και έχουν συμμετάσχει σε τοπικά φεστιβάλ όπως το Sourdstock και το Kozani Four. Το συγκρότημα απαρτίζεται από τους Νίκο Δέδε (κιθάρα) και Δημήτρη Γκάτζιαρη (κιθάρα, μπάσο) που είναι τα ιδρυτικά μέλη, καθώς και από τους Θύμιο Π. (τύμπανα), Νίκο Βογιατζή (πλήκτρα) και Δημήτρη Βαχτσεβάνο (φωνητικά), που είναι τα νεότερα μέλη.

Το “Humanity Divided” διαρκεί περίπου 50 λεπτά και η πρώτη εντύπωση που μου έδωσε είναι ότι αποτελεί μια «χρονομηχανή». Μια «χρονομηχανή» που σε μεταφέρει στα καλύτερα και πιο αθώα χρόνια του heavy metal, τότε που δεν υπήρχε internet και μια κασσέτα μπορούσε να σε ταξιδέψει σε μέρη που ούτε καν φανταζόσουν. Έτσι το “Humanity Divided” είναι γεμάτο από τρία πράγματα: την νοσταλγία για τα ’80s, την αγάπη για το metal και, όσον αφορά στις συνθέσεις, αρκετή ποιότητα. Οι Sonic Blast έχουν γράψει 9 συνθέσεις που αποδίδουν «φόρο τιμής» στα «ιερά τέρατα» του παρελθόντος και ειδικά στους Iron Maiden και καταφέρνουν πρώτον να μην γίνουν «γραφικοί» και δεύτερον να μην «αναμασούν» τις επιρροές τους. Η αίσθηση που σου δίνει το “Humanity Divided” είναι ότι έχει μικρότερη διάρκεια και τις περισσότερες φορές ο δίσκος θα ξαναπαίξει «στα καπάκια». Η παραγωγή ίσως ξενίσει κάποιους, αφού είναι τελείως «παλαιάς κοπής», αλλά πιστεύω ότι στο συγκεκριμένο δίσκο και με το συγκεκριμένο υλικό είναι απόλυτα ταιριαστή. Όλα τα μέλη της μπάντας αποδίδουν αρκετά καλά και μου άρεσε επίσης ιδιαίτερα και η «ζεστή» φωνή του Δημήτρη Βαχτσεβάνου. Καλύτερες συνθέσεις τα “Treasure of the Victim”, “Scorn of Piracy” και “Quest for Camelot”, ενώ και το instrumental “Sonic Blast” που ανοίγει το δίσκο είναι αρκετά αξιόλογο.

Το ντεμπούτο των Sonic Blast είναι μια κυκλοφορία που επιβεβαιώνει πόσο καλά συγκροτήματα έχουμε στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως μουσικού είδους και μέρους προελεύσεως. Το “Humanity Divided” είναι ωραίος δίσκος και θα «μιλήσει κατευθείαν στη καρδιά», σε όσους πρόλαβαν παλαιότερες εποχές.

Facebook: https://www.facebook.com/SonicBlastTheBand

649

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.