ROBBY STEINHARDT (Kansas): Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών

NEWS

O Αμερικανός Robby Steinhardt, βιολιστής / τραγουδιστής και εκ των ιδρυτικών μελών των prog rockers Kansas, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών.

Η υγεία του ήταν κλονισμένη τα τελευταία χρόνια καθώς είχε υποστεί καρδιακή προσβολή και ταλαιπωρούταν από χρόνια προβλήματα στο πάγκρεάς του. Η γυναίκα του Cindy ανακοίνωσε επίσημα το θάνατο του Robby μέσω του λογαριασμού της στο Facebook.

O Steinhardt γεννήθηκε στο Chicago και υιοθετήθηκε σε ηλικία 4 ετών. Μετά από ένα χρόνο η οικογένειά του μετοίκησε στο Lawrence της πολιτείας του Kansas και κατόπιν ο Robby εξελίχθηκε στο χώρο της μουσικής και έφτασε να γίνει Πρόεδρος του Παραρτήματος Μουσικής Ιστορίας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου του Kansas.

Το 1972 εντάχθηκε στους White Clover οι οποίοι υπήρξαν πρόδρομοι των Kansas με τους οποίους συμμετείχε σε όλα τα albums από το “Kansas” (1974) μέχρι και το “Vinyl Confessions” (1982).

Εγκατέλειψε τα εγκόσμια ενώ εργαζόταν πάνω στο πρώτο solo album του το οποίο ηχογραφούσε με τον παραγωγό Michael Franklin.

Όλα τα μέλη της μπάντας εξέφρασαν τη θλίψη τους για την απώλεια.

Ένα αντίο και από εμάς.

Facebook: https://www.facebook.com/Cindy.Jacobs.Steinhardt/posts/10160972425240828

767