VATTNET VISKAR: “Settler”

Οι Vattnet Viskar μας έρχονται από τον Αμερικάνικο βορρά και πιστοί στα τοπικιστικά μουσικά στερεότυπα ανήκουν στην κατηγορία του post-black metal με τα απαραίτητα πλέον στο είδος shoegaze στοιχεία να είναι αισθητά σε όλη τη διάρκεια του δίσκου.

Γρήγορες ταχύτητες, ψιλο-progressive/screamo γυρισματάκια, αρκετά μελωδικό black metal riffing για κυρίως βάση του ήχου και γερές δόσεις feedback δημιουργούν το πάζλ που ονομάζεται “Settler” και μπορώ να πω ότι δεν είναι καθόλου μα καθόλου άσχημο. Μεγάλο συν και το διαφορετικό για το είδος εξώφυλλο που για μια φορά δεν δείχνει δάση, γκρεμούς, βράχια και κύματα.

Ναι, είναι μοδάτη η φάση και έχουμε γεμίσει τελευταία με μετα-μαυρομέταλλους κλώνους που αντικαθιστούν το βάψιμο, τα καρφιά και το Σατανά με στενά τζιν, χωρίστρα στο πλάι, κοκάλινο γυαλί και φυσιολατρία, αλλά και τι έγινε; Μήπως η παλιά kvlt σχολή δεν είχε καταντήσει και αυτή καρικατούρα σε πολλές περιπτώσεις; Άμα είναι να μας σκάνε στη μούρη δίσκοι όπως το “Settler” δεν με νοιάζει αν το γκρουπ φοράει lederhosen και τραγουδάει για τυρόπιτες.

Από τα καλύτερα που έχω ακούσει τελευταία στο είδος, όσοι γουστάρουν σύγχρονο μελωδικό black αλλά και πιο screamο ακούσματα καλά κάνουν να τσεκάρουν, σίγουρα θα μείνουν ικανοποιημένοι.

505

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.