NERVECELL: “Psychogenoside”

Καλά, αν σας έλεγε κανείς ότι θα πάτε διακοπές στο Dubai και τριγυρνώντας στα ειδυλλιακά μέρη των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων, ακούγατε ξαφνικά μια death metal με αρκετά ψήγματα από thrash μπάντα να παίζει, θα με λέγατε τρελό!

Οκ, δεν είναι και το πιο πιθανό μέρος του πλανήτη, όπου κάποιος μπορεί να ακούσει και να βρει μια τέτοια μπάντα, οπότε εν μέρη θα είχατε δίκιο!

Να όμως που στο Dubai υπάρχουν οι Nervecell και κάνουν πραγματικότητα, την εξαίρεση στο κανόνα! Οι James Khazaal, Barney Ribeiro και Rami Mustafa, με επιρροές από Slayer, Pantera, Morbid Angel, Deicide, ξεκινούν τη δική τους πορεία, φτάνοντας στο Psychogenoside, δεύτερο full album, μετά από δυο EP κι ένα demo!

Για τους λάτρεις του είδους, νομίζω πως είναι μια δουλειά, που θα τους κρατήσει απασχολημένους, αφού αν και από τη μπάντα λείπει η ταυτότητα, τα δέκα κομμάτια είναι μεστά, δεμένα και ισχυρά! Οι Nervecell, δε φοβούνται να πειραματιστούν, ούτε να παίξουν… “μπάλα” κι αυτό φαίνεται από την “ανατολίτικη”  δίλεπτη εισαγωγή και τα αρκετά καθαριστικά solo, που υπάρχουν σε κάθε στιγμή του δίσκου, μεγαλώνοντας τη διάρκεια των κομματιών, χωρίς η μπάντα να φοβάται να εκτεθεί! Κοινώς, δεν είναι κουλοί και ξέρουν να παίζουν καλά το είδος!

Με κορυφή το ομώνυμο κομμάτι, μας δίνουν καλές ελπίδες για το μέλλον, μα δε θα έλεγα ότι με κράτησαν παραπάνω από τη διάρκεια του cd! Οπότε το Psychogenoside, προτείνεται μονό για τους βαμμένους του είδους!


448