DRAMA NOIR : “Princess Airam”

“Ποια είναι η Πριγκήπισσα Airam;”

Ίσως να είναι η πρώτη απορία που γεννιέται όταν κρατάς στα χέρια σου το ντεμπούτο CD των Drama Noir από την Κόρινθο.

Και ξεκινάς το ταξίδι πατώντας το play για να μάθεις, ίσως, περισσότερα για την μυστηριώδη Πριγκήπισσα, κοιτώντας ταυτόχρονα το εξώφυλλο που έχει επιμεληθεί επίσης “μυστηριακά” και ατμοσφαιρικά ο Χάρης Μπουρέκας.

Κάπου στην έναρξη του ταξιδιού, όταν η εισαγωγή του “Lost Souls” σε πιάνει από τους ώμους σαν φάντασμα και σε καθηλώνει στη θέση σου, γιατί κάτι εντυπωσιακά δυνατό ανοίγει την “αυλαία” του, αντιλαμβάνεσαι πως αυτό που ακούς είναι προσωπική κατάθεση του Παύλου Παπαθανασίου.

Ο ταλαντούχος μουσικός έχει γράψει μουσική, στίχους, παίζει όλα τα έγχορδα, τα πλήκτρα και έχει κάνει την παραγωγή σε αυτό το ντεμπούτο, που όσο είναι υπόθεση ενός ανθρώπου, τόσο πολυδιάστατο είναι ηχητικά. Heavy, thrash, melo-death και black στοιχεία υφαίνουν το παραμύθι της Πριγκήπισσας, με δυνατό σύμμαχο την σοπράνο Ελπινίκη Ζερβού, που μαγεύει σε αρκετά σημεία του album, όπως στο Therion-ικό “The Curse Of Seth”.

Με πλούσιες σε συναισθήματα στάσεις μέσα στο, άλλες φορές σκοτεινό και άλλες επικό, ταξίδι της “Airam”, το ομότιτλο τραγούδι του album είναι μία από τις κορυφαίες.

Εκεί απολαμβάνεις όλο το μεγαλείο αυτής της κυκλοφορίας, χωρίς να υστερούν φυσικά τα υπόλοιπα μικρά έπη, βουτηγμένα στις ανατολίτικες μελωδίες και κλίμακες, όπως το “The Forgotten Warrior” που λειτούργησε σαν προσωπικός “οδηγός” και προπομπός της Πριγκήπισσας, μήνες πριν την κυκλοφορία της.

Όταν τελειώσει το ταξίδι αυτό, με την πολύ επιτυχημένη διασκευή στο “Saturn Unlock Aveys Son” των Rotting Christ, ενδεχομένως να μην έχεις ανακαλύψει ποια είναι η Airam.

Ίσως βέβαια να είσαι σχεδόν σίγουρος, πως αυτή η Πριγκήπισσα είναι αναγραμματισμός του “Μαρία”. Να είσαι βέβαιος όμως, πως όποια και να είναι, είναι πολύ σημαντική για τον Παύλο, αφού του χάρισε όλη την έμπνευση για ένα πανέμορφο ντεμπούτο, που συνέλαβε και εκτέλεσε μόνος του και που το ακούς ευχάριστα ξανά και ξανά, δίνοντάς σου όλο και περισσότερους λόγους για ακόμα περισσότερα ταξίδια.

Και δεν πειράζει αν δεν ανακάλυψες περαιτέρω στοιχεία για την Πριγκήπισσα. Για μία ακόμα φορά, σημασία δεν είχε (και συνεχίζει να μην έχει) ο προορισμός, αλλά το ταξίδι, και οι Drama Noir μας χάρισαν ένα απολαυστικότατο, πολλαπλών διαδρομών.

https://dramanoir.bandcamp.com/

626

Avatar photo
About Σπύρος Χονδρογιάννης 84 Articles
Ένα Δωμάτιο χτισμένο από σάρκα, αίμα και νότες. Συνήθως μαύρο, ενίοτε γκρι, ίσως κλειδωμένο αλλά κυρίως ανοιχτό για να μοιραστεί τους ήχους του με αυτούς που θέλουν να ακούσουν.