HONEYBADGER: “Pleasure Delayer”

ALBUM

Είδος: Heavy Rock, Desert Rock, Stoner
Δισκογραφική: Made Of Stone Recordings
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 18 Σεπτεμβρίου 2020

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη από μέρους μου να αφήσω στις λίστες των ανεκπλήρωτων κριτικών μου για το 2020, το εξαιρετικό ντεμπούτο των Αθηναίων heavy blues rockers, Honeybadger, υπό τον τίτλο “Pleasure Delayer”. Είναι από τις δουλειές που βάζεις ξανά και ξανά και λες “ας το ακούσω άλλη μία φορά, καλό είναι” και κάτω από αυτή την αναβλητική διαδικασία έχει περάσει τουλάχιστον ένας μήνας, έχω ακούσει το album στο αυτοκίνητο, στη βόλτα, στο σπίτι και δεν αποφασίζω να γράψω γι’ αυτό.

Τελικά δεν ήταν απλά καλό (όπως προανέφερα), αλλά ένα εμφατικό και μεστό ντεμπούτο που όχι μόνο δίνει υποσχέσεις για το μέλλον, αλλά ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος για ένα πρωτοεμφανιζόμενο σχήμα να θέσει γερές βάσεις και να ταράξει τα νερά, να προκαλέσει ένα “χαμούλι”.

Είχαμε γνώση εδώ και πολύ καιρό για την εν λόγω τετράδα και τις δυνατότητές της, μιας και δεν υπήρχε φίλος της heavy rock σκηνής που να μη τους είχε πετύχει σ’ ένα live, κυρίως ως support σε μεγάλα ή καταξιωμένα ονόματα του ευρύτερου “σκληρού” ήχου της πόλης και να μην είχε χτυπηθεί με τις μουσικές τους. Όχι μόνο δεν πέρναγαν απαρατήρητοι αλλά μετά το εξαιρετικό ντεμπούτο EP “The Rain” (2017), η κυκλοφορία μιας ολοκληρωμένης δουλειάς θα ήταν το επιστέγασμα μιας πρότερης δυνατής παρουσίας.

Ξεκινάμε από τα βασικά. Η παραγωγή είναι από τις αρτιότερες στο χώρο, αναδεικνύοντας όλες τις αρετές του σχήματος, δουλεμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, ώστε να αναδυθεί με στόμφο και παρρησία από τη μία heavy πλευρά της μπάντας και από την άλλη το blues feeling που τους διακατέχει. Εν συνεχεία οι συνθέσεις. Εξαιρετικές! Μη περιμένετε πρωτοτυπίες, οι τύποι χρησιμοποιούν με άριστο τρόπο την πεπατημένη οδό, κι είμαι βέβαιος ότι με πρώτους τους λάτρεις του heavy – desert rock, θα ενθουσιαστείτε από κάθε πτυχή των 8 τραγουδιών.

Προσωπικά το όλο σκηνικό, άρχισε να με συναρπάζει όταν οι τόνοι άρχισαν να αποκτούν ένα πιο μυστηριακό και ψυχεδελικό τόνο στο “Crazy Ride”, δίχως να βάζω στην άκρη τα πιο “πιασάρικα”–ραδιοφωνικά “The Wolf”, “Through Hell” που ξεκινούν το δίσκο. Το ρεφρενάκι του εν λόγω τραγουδιού είμαι βέβαιος πως θα είναι από τα πρώτα που θα ψελλίσουν οι fans της μπάντας (κι όχι μόνο):

It’s a poker game and now you’re winning.
Show your cards, you know you got me
It’s a crazy ride and we don’t wanna go home

Ενώ επίσης το αλληγορικό “Laura Palmer” (προφανώς και αναφέρεται στη φανταστική ηρωίδα του David Lynch στο Twin Peaks) με το προσωπικό μου αγαπημένο “Holler” εκτοξεύουν τη διάθεση της ακρόασης στα ύψη και αυτόματα μπαίνουν στις λίστες μας χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Στα πολλά συν είναι η φωνή του Δημήτρη Βαρδουλάκη, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον μουσικό όργανο για το σχήμα, με μία μοναδική χροιά, εξαιρετικές δυνατότητες και γενικά τις ερμηνευτικές περγαμηνές που αρμόζουν σε μία δυνατή (γιατί όχι μεγάλη) μπάντα, ενώ δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός την όλη ομάδα που κατορθώνει να δημιουργήσει ένα ομοιογενές–συμπαγές αποτέλεσμα που γραπώνει τον ακροατή και τον αιχμαλωτίζει σε κάθε riff, σε κάθε couple, σε κάθε στιγμή.

Άμεσο, δυνατό, διασκεδαστικό, άγριο, “γκαζιάρικο” heavy rock με βάθος στο στίχο και αρτιότητα στη σύνθεση. Δεν έχω να ζητήσω τίποτα παραπάνω από την Ελληνική rock σκηνή˙ οι Honeybadger μου το προσέφεραν απλόχερα για φέτος!

Website: https://www.honeybadger.band/
Facebook: https://m.facebook.com/Honeybadgertheband
Bandcamp: https://honeybadgertheband.bandcamp.com/album/pleasure-delayer

613

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.