RAVENSTINE: “2024”

ALBUM

Είδος: Hard rock
Εταιρεία: Massacre Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 12 Ιανουαρίου 2024

Ravenstine, το πολυεθνικό hard rock quintet, επανέρχεται με το δεύτερο άλμπουμ τους, “2024” και έχει αναδειχθεί ως μία από τις πιο δυναμικές νέες μπάντες του είδους. Το ομώνυμο ντεμπούτο τους που κυκλοφόρησε την χρονιά που μας πέρασε, άφησε με ευχάριστες εντυπώσεις τους φαν του είδους. To 2024 είναι μία τολμηρή και φιλόδοξη δουλειά που αναδεικνύει το ταλέντο και τις προοπτικές τους.

Από τις πρώτες νότες του “Black is the Brightest Color”, είναι σαφές ότι οι Ravenstine έχουν κάνει ένα άλμα στη σύνθεση και τη μουσική τους. Το τραγούδι είναι ένα στιβαρό και μελωδικό ροκ με ένα έντονο ρεφρέν και μια δυναμική ρυθμική δομή. Ο τραγουδιστής Žanil Tataj προσφέρει μία δυναμική ερμηνεία, αναδεικνύοντας το εύρος και την ένταση του φωνητικού του ρεπερτορίου.

Το άλμπουμ συνεχίζεται με μια σειρά δυναμικών τραγουδιών, συμπεριλαμβανομένου του up-tempo και catchy τραγουδιού “Easy Come Easy Go”, του επιβλητικό ύμνου “Fly Eagle Fly” όπου ίσως να μιλάμε για ένα must τραγούδι για κάθε playlist του σκληρού rock και του introspected και thought-provoking τραγουδιού “Signs by the Roadside”. Οι Ravenstine επίσης διεισδύουν σε πιο σκοτεινές περιοχές με τραγούδια όπως το “Killing Spree” και το “When I’m Dead and Gone”, αποδεικνύοντας την ικανότητά τους να δημιουργούν μουσική που είναι και σκληρή και μελωδική.

Η σύνθεση των Ravenstine είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του 2024. Οι στίχοι της μπάντας είναι κυρίως προσωπικοί, συχνά αντιμετωπίζοντας θέματα αγάπης, απώλειας και αυτογνωσίας. Τα τραγούδια είναι καλά δομημένα και μελωδικά, με ρεφρέν που κάποια είναι σίγουρο ότι θα μείνουν στο μυαλό σας.

Η παραγωγή του δίσκου έχει στο επίκεντρο την τόσο καλή φωνή του Žanil,και καλά κάνανε,που κλέβει την παράσταση. Τα τύμπανα του Hanno Kerstan δίνουν το ρυθμό και οι κιθάρες από τους Ian O’Sullivan και Martin Sosna που ακούγονται αρκετά “γεμάτες” προσφέρουν όμορφες μελωδίες. Ένα παράπονο που είχα βέβαια ήταν η έλλειψη από κάποια κιθαριστικά σόλο με εξαίρεση αυτό του “Killing spree”.

Συνολικά, το 2024 είναι ένας δίσκος που αποδεικνύει ότι οι Ravenstine είναι μια δύναμη που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη στη σκηνή του hard rock. Η μπάντα έχει έναν ήχο που είναι τόσο σκληρός όσο και μελωδικός, και η σύνθεση τους είναι σε καλά σημεία. Το 2024 θεωρώ ότι είναι ένα must-listen για τους fans του hard rock και του heavy metal, αφού είναι βέβαιο ότι και τα 8 κομμάτια του δίσκου (+1 bonus live track) θα αφήσουν μια ευχάριστη επίγευση.

Official Site: https://www.ravenstine.com
Facebook: https://www.facebook.com/ravenstine.heavyrock

360

Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 11 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.