WITCHSNAKE: “Deathcult of the Snake”

ALBUM

Είδος: Doom/Stoner
Εταιρία: Helter Skelter Productions/Regain Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 15 Δεκεμβρίου 2023

Το πολυαναμενόμενο δεύτερο album, μετά το περσινό εξαιρετικό ομότιτλο ντεμπούτο τους (“Witchsnake”), κυκλοφορούν οι Witchsnake στις 15 Δεκεμβρίου από την Helter Skelter Productions και Regain Records. Το δίδυμο (Al: κιθάρες, μπάσο, φωνητικά – Joe: τύμπανα) από τον Ιταλικό βορρά (Μιλάνο) στήνει ένα σκηνικό… νότου με έντονα stoner και doom στοιχεία, πιστοποιώντας την ταυτότητα τους, στα 7 κομμάτια που αποτελούν τη νέα τους δουλειά της οποίας έχουν επιμεληθεί και το artwork του εξωφύλλου μαζί με τον Marcus Lindqvist.

Κρίνοντας από το πρώτο κομμάτι του δίσκου (“Outlaw”), τόσο σε κομμάτι σύνθεσης από τις πρώτες νότες με τις γρήγορες κιθάρες όσο και από τον ίδιο του τίτλο καταλαβαίνουμε πως μεταφερόμαστε σε ένα μηχανόβιο σκηνικό.. καταδίωξης σε κάποιο απόμερο, σκοτεινό μέρος με σταυρούς να καίγονται στο πέρασμα (“The Iron Cross Burns”) ορίζοντας το τέμπο όλου του δίσκου με πολλά γκάζια και όχι τόσο βαρύ και αργόσυρτο καθώς και ένα background γεμάτο καπνό, χώμα και σκόνη. Το ιδανικό μέρος άλλωστε για να συναντήσεις τα φίδια που έχουν έντονη παρουσία σε όλο το album (“Inject The Venom” και “Deathcult Of The Snake”, το ομώνυμο και μεγαλύτερο σε διάρκεια κομμάτι του δίσκου και ίσως το καλύτερο αυτού).

Ειδική αναφορά στα τραχιά και μοχθηρά φωνητικά του Al, που φέρνουν σε μια εκδοχή του Lemmy, τα οποία σε γεμίζουν “σκουριά” σε κάθε τους στίχο ταιριάζοντας πλήρως με το ύφος που κυριαρχεί σε όλο το δίσκο. Πέρα από αυτά θα βρούμε και 2 instrumental κομμάτια με πιο μελωδικά περάσματα σε ορισμένα σημεία (“Inject The Venom” και “Laughing Among The Ruins”) δείχνοντας ότι επενδύουν αρκετά σε αυτό το στοιχείο όπως άλλωστε και στο πρώτο τους δίσκο που και εκεί σε 3 από τα 6 κομμάτι ο Al ξεκούραζε τις φωνητικές του χορδές μεταφέροντας την ένταση στις χορδές της κιθάρας.

Η μουσική μάχη του album ολοκληρώνεται έχοντας αφήσει σημάδια (“Battlescars The Great Purifier”) τόσο σε εμάς όσο και στη μπάντα η οποία μας αποχαιρετά με ενά σαρδόνιο χαμόγελο πίσω από τα συντρίμμια που άφησε στο πέρασμα της (“Laughing Among The Ruins”) ελπίζοντας να ακούσουμε τις νέες τους περιπέτειες σύντομα. Αν κρίνουμε από τις δύο διαδοχικές χρονιές που μας παρουσιάζουν μέρος από το οπλοστάσιο τους οι πιθανότητες είναι με το μέρος μας.

Υ.Γ.: Πριν κλείσετε τις λίστες σας για τα καλύτερα albums του 2023 αφήστε ένα κενό γιατί για μερικούς το “Deatchcult of the Snake” μπορεί να βρεθεί σε κάποια από αυτές.

Facebook: https://www.facebook.com/witchsnake69
Instagram: https://www.instagram.com/witchsnakeband
Bandcamp: https://witchsnake69.bandcamp.com/

369

Avatar photo
About Χρήστος Δεληγιάννης 14 Articles
Ο Χρήστος από λάτρης του μπάσκετ και του pick ‘n’ roll μέχρι τα 15 του αποφάσισε να περάσει στη μουσική και το rock ‘n’ roll και δεν είναι υπερβολή πως η μουσική τον έσωσε από το αθλητισμό. Αρνείται τις μουσικές ταμπέλες χωρίζοντας τη μουσική σε 2 κατηγορίες: “αυτη που σου αρέσει” και “αυτή που δεν σου αρέσει” και πιστεύει ότι ο καθένας πρέπει να επισκεφτεί, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του, τη μπυραρία “Warpigs” στην Κοπεγχάγη.