PRIMORDIAL: “Redemption at the Puritans Hand”

Στις 5 Ιουνίου του 2010 οι Ιρλανδοί Primordial πραγματοποίησαν ένα από τα χειρότερα live τους. Που; Μα φυσικά στην Αθήνα! Εγώ δυστυχώς δεν πήγα και μετά με έφαγε η περιέργεια και ψαχνόμουν γιατί έδιωξαν τον δυστυχή O’Laoghaire. Απ’ ότι φαίνεται όμως τώρα είναι όλα καλά και επέστρεψαν δισκογραφικά με τον διάδοχο του “To The Nameless Dead”.

RedemptionatthePuritansHandλέγεται το έβδομο album τους και δείχνει πως η ομάδα ακόμη καλά κρατεί. Μορφάρα πάντα ο Nemtheanga με τα ακεραία και “συναισθηματικά” φωνητικά του αλλά ορισμένες φορές έχουμε μικροεπαναληψούλες. Όπως και στο πλαισίωμα των Ciáran και Micheál (κιθάρες) οι οποίοι αν και προσδίδουν τον standard ήχο των Primordial και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο δείχνουν αμυδρά σημάδια “κόπωσης”. Σε γενικότερες όμως γραμμές το σύνολο είναι που εν τέλει μετρά και ευτυχώς αξίζει.

Εννοείται πως κανείς δεν περιμένει η σημερινή πεντάδα του group να συνθέσει όπως πριν από 6 ή 7 χρόνια όμως το “Redemption..” τουλάχιστον ευχαριστεί τον ακροατή του. Ας ελπίσουμε τώρα σε νέο τους live με λίγη περισσότερη νηφαλιότητα.

411