NIGHTGLOW: “Orpheus”

Οι Nightglow είναι μια ιταλική πεντάδα η οποία ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια την καριέρα της ως tribute μπάντα των Manowar (heavy metal ρε αιδοία!- δεν λέω εσάς ρε κορίτσια, τους κοπρίτες εννοώ) και μάλιστα απέσπασαν αρκετές διακρίσεις.

Στην πορεία και με την αλλαγή τριών βασικών μελών τους, δούλεψαν σε δικό τους υλικό το οποίο, αν και δείχνει σε σημεία εμφανέστατα τις καθαρά heavy metal καταβολές του σχήματος, απέχει πολύ από το παρελθόν της μπάντας.

Το “Orpheus” είναι ένα πολύ καλό δισκάκι σύγχρονου metal, μπολιασμένο με νοοτροπίες Dream Theater ή και Adrenaline Mob, δυνατού, καλοπαιγμένου και κερδίζει άμεσα τη συμπάθεια του ακροατή. Πολύ ωραία riff και solo από τους κιθαρίστες, δυναμική η φωνή του Abba είτε στα καθαρά είτε στα growl σημεία, ενθουσιώδες, Portnoyικό drumming από τον Riskio και γενικά οι Nightglow δημιούργησαν πολλά όμορφα κομματάκια (το καταπληκτικό ομώνυμο, το εξαιρετικό “On My Knees”, τα “Lead”, “Scream”, Liar”-thrashίζει και είναι νοστιμότατο, το hard rockin’ “Bloodway” αλλά και τα υπόλοιπα, επίσης καλά τραγούδια του album), αναζωογονητικού και το κυριότερο, πολύ ενδιαφέροντος heavy metal.

Με ωραίο, καθαρό και απέριττο αλλά ταυτόχρονα αιχμηρό και λεπτομερή ήχο, το “Orpheus” μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Δεν ιδρώνει να αποδείξει κάτι, ακούγεται τίμιο, είναι άρτια και κεφάτα παιγμένο και το καταδιασκέδασα. Πιστεύω ότι θα εξελιχθούν πολύ ως μπάντα. Για ντεμπούτο, άριστο.

483

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.