[Προακρόαση] – THE SILENT WEDDING: “Ego Path”

LISTENING SESSION

Παρασκευή βράδυ και τι καλύτερο από το να ακούσεις καινούρια metal μουσική από ένα αρκετά αξιόλογο Ελληνικό συγκρότημα. Έτσι εν απουσία εδώ και καιρό συναυλιών όπως τις ξέρουμε, η πρόσκληση να ακούσουμε τον καινούριο δίσκο των The Silent Wedding “Ego Path” έγινε άμεσα αποδεκτή και έτσι με αρκετή όρεξη βρέθηκα στο αρχηγείο της μπάντας, τα Underground studios στο Περιστέρι.

‘Οταν έφτασα με περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη, το listening session θα γινόταν στην ταράτσα του Underground, οπότε δεν θα φοράγαμε μάσκες λόγω covid, θα υπήρχε περισσότερος κόσμος και θα απολαμβάναμε τον νυχτερινό ουρανό, γεγονός που θα έκανε την όλη εμπειρία ακόμα καλύτερη. Το παρεΐστικο κλίμα που δημιούργησαν τα παιδιά από το συγκρότημα, όπως επίσης και οι μπύρες που προμηθευτήκαμε από το mini-bar της ταράτσας, έκανε την αναμονή πιο εύκολη, με τις μουσικές που έπαιζαν από τα μεγάφωνα να μας κάνουν να περνάμε καλά, ακόμα περισσότερο.

Τέσσερα χρόνια μετά το αρκετά καλό “Enigma Eternal” ήρθε η σειρά για τον τρίτο δίσκο της μπάντας “Ego Path” να έρθει στο προσκήνιο. Ο δίσκος περιέχει 12 συνθέσεις (10 τραγούδια και 2 instrumental) και κινείται σε γνωστά power/prog μονοπάτια, με επιρροές από Kamelot, Symphony X, Dream Theater και Evergrey, με τους The Silent Wedding πλέον να έχουν αποκτήσει, ξεκάθαρα, το δικό τους προσωπικό ήχο. Η θεματολογία του δίσκου αναφέρεται στην εσωτερική αναζήτηση του κάθε ανθρώπου, με τους στίχους να τους έχει αναλάβει και αυτή τη φορά ο Μάριος Καραναστάσης, τραγουδιστής της μπάντας, ο οποίος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο τομέα αυτό. Το artwork, που είναι βασισμένο πάνω στους στίχους, επιμελήθηκε ο Travis Smith. Οι συνθέσεις είναι απίστευτα δουλεμένες, το “Ego Path” δείχνει να είναι από τις περιπτώσεις δίσκων που με κάθε ακρόαση ο οπαδός θα ανακαλύπτει κάτι καινούριο.

Σε αυτό βοηθάει τα μέγιστα η παραγωγή του album την οποία ανέλαβε ο κιθαρίστας τους Δημήτρης Κατσαρός. Όλα τα όργανα ακούγονται πεντακάθαρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζονται 50 ακροάσεις για να πιάσεις νόημα, όλα τα κομμάτια του δίσκου είναι αρκετά προσιτά. Ένα άλλο στοιχείο που μου άρεσε είναι ότι σε σχέση με το “Enigma Eternal” οι The Silent Wedding έχουν… αγριέψει. Φυσικά και υπάρχουν πιο ήρεμες στιγμές όπως το όμορφο “The Final Token“ η το mid-tempo “Steeling the Sun”, αλλά συνθέσεις όπως το εναρκτήριο “Time of Darkness” ή τα φοβερά “Point of no Return” και “Song of the Dead”, δείχνουν την πορεία του δίσκου σε πιο aggressive μονοπάτια. Εκτελεστικά η μπάντα βρίσκεται σε μεγάλα κέφια και ιδιαίτερα ο Μάριος δίνει φοβερές ερμηνείες, εμπλουτισμένες με αρκετό συναίσθημα.

Το τέλος της ακρόασης του “Ego Path” μας βρήκε όλους (τον κόσμο που είχε μαζευτεί και τη μπάντα) αρκετά ευχαριστημένους. Όλοι μείναμε με την εντύπωση ότι ακούσαμε κάτι άρτιο καλλιτεχνικά, από όλες τις απόψεις. Επίσης το συγκρότημα ανακοίνωσε και επίσημα τον νέο τους μπασίστα Γιώργο Κριθάρη. Νομίζω ότι ο νέος δίσκος είναι ότι καλύτερο έχουν κυκλοφορήσει οι The Silent Wedding και θα ενθουσιάσει τους φίλους του power/prog. Καλοτάξιδο!!

FB: https://www.facebook.com/thesilentwedding

1044

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.