PALADINE: “Entering the Abyss”

ALBUM

Είδος: Epic power metal
Δισκογραφική Εταιρεία: No Remorse Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 26 Μαρτίου 2021

Έπειτα από 4 χρόνια δισκογραφικής σιγής και 8 χρόνια από τον καιρό ίδρυσής τους, οι Αθηναίοι Paladine μας παρουσιάζουν την δεύτερη ολοκληρωμένη τους δισκογραφική δουλειά “Entering The Abyss”, δια μέσου της No Remorse Records.

Με παραγωγό τον Θύμιο Κρίκο (Innerwish, Diviner, Battleroar) και έμπνευση από την αγαπημένη, του Χρήστου Στεργιαννίδη, φανταστική λογοτεχνία των Margaret Weis και Tracy Hickman “Dragolance”, οι Paladine μας χαρίζουν ένα concept οδοιπορικό στον φανταστικό κόσμο του Dragonlance.

Με όπλα τους τα επαρσικά riffs από το κιθαριστικό ντουέτο Γιάννη και Σωτήρη, το κρουστικό «σφυροκόπημα» του Μπάμπη, το σταθερό και «βραχώδες» μπάσο του Χρήστου και τα «μαχητικά» φωνητικά του Νίκου, οι Paladine μας δείχνουν ένα aggressive και «σκοτεινό» μουσικό πρόσωπο, εμπλουτισμένο με πολλές και πλουραλιστικές συνθέσεις στην μουσική τους. Είναι ένας δίσκος μεστός, πιο ώριμος από τον παρθενικό τους “Finding Solace”, που βασίζεται σε επικές μελωδίες και σε μεταφέρει νοητά στα άδυτα της Dragonlance.

Για τους λάτρεις των Blind Guardian, των Firewind και όχι μόνο, το “Entering The Abyss” αποδεικνύεται ένας αδαμάντινος δίσκος μέσα σε όλους όσους κυκλοφορούν «στην πιάτσα», αλλά και για όσους metalheads δεν είναι του γούστου τους το συγκεκριμένο είδος, σίγουρα θα βρουν ενδιαφέρον στην μουσική των Paladine, καθώς η εν λόγω μπάντα έχει πολλά να μας δώσει μέσα από την μουσική της και το πηγαίο ταλέντο της.

Official Site: http://paladineband.com/
Facebook: https://www.facebook.com/paladinebandofficial
Bandcamp Page: https://paladine.bandcamp.com/
Instagram Page: https://www.instagram.com/paladineband_official/
YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCpx8p9b8d2UhI1FPeUZQirQ

647

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.