FALL OF MAN: “Promises In Empty Words”

Αρκετά αξιόλογη η πρώτη δουλειά από τους συμπατριώτες μας, Fall of Man, που παρά το νεαρό της ηλικίας τους, δείχνουν να έχουν πάρει στα σοβαρά την υπόθεση “ένταξη στα εγχώρια μουσικά δρώμενα”.

Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τον ήχο τους ως μελωδικό punk rock με αρκετά metalcore στοιχεία και μερικές πινελιές emo, και νομίζω πως δεν υπάρχει σαφέστερη περιγραφή του Promises In Empty Words”. Εντάξει, δε λέω, έχουν δρόμο ακόμα, αλλά όταν έχεις ως επιρροές τους Bad Religion (κυρίως), τους Avenged Sevenfold, τους GBH και τους Propagandhi, σίγουρα έχεις τις σωστές βάσεις. Δε λείπουν βέβαια και οι Maiden-ικές αναφορές που δίνουν μια διαφορετική νότα σε κάποιες συνθέσεις. Μεράκι υπάρχει, καλές μελωδίες επίσης, αλλά αυτό που λείπει είναι η καλή παραγωγή! Το αποτέλεσμα, σε στιγμές, μοιάζει λες και βγήκε προτού γίνει το mastering, ή τέλος πάντων λες και δε δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή μετά την αρχική ηχογράφηση. Θα ήθελα πολύ πιο καθαρό ήχο και όχι εφάμιλλο με αυτόν που είχαν κάποιες μπάντες τη δεκαετία του ’90! Παρόλα αυτά δε γίνεται να μην εκτιμηθούν οι όντως καλές ιδέες των Fall of Man και ελπίζω να μην αποτελέσουν ένα ακόμη πυροτέχνημα της ελληνικής punk μουσικής, η οποία, κακά τα ψέματα, άμα δεν είχε τόσο καλή (αν και ανοργάνωτη) DIY σκηνή, δε θα υπήρχε καν.


412

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.