NIGHT DEMON: “Year Of The Demon”

ALBUM

Είδος: Traditional Heavy Metal
Εταιρία: Century Media
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 25 Μαρτίου 2022

Οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι Night Demon, αποτελούν μια δυναμική αν μη τι άλλο παρουσία στην δεκαετή πλέον -και βάλε- αναβίωση του old school παραδοσιακού heavy metal ήχου. Το power triο από την Καλιφόρνια μας έχει χαρίσει 2 εξαιρετικά full length album αλλά και μια ποικιλία από 7ιτσα/digital singles/eps καθώς και μια ολοκληρωμένη live ηχογράφηση. Πέντε λοιπόν από αυτά τα standalone 7″ singles κυκλοφόρησαν το 2020, και το “Year Of The Demon” ουσιαστικά αποτελεί τη συνένωση τους σε ένα compilation άλμπουμ, μαζεμένα και νοικοκυρεμένα, ενδεχομένως μια δουλειά βέβαια που απευθύνεται στους hardcore φανς του συγκροτήματος, υπό μια έννοια.

Υπό μία άλλη έννοια, και αυτή που θα μελετήσουμε, το Year Of The Demon αποτελεί μια όμορφη, ρομαντική, νοσταλγική σχεδόν θα έλεγα πρόταση προς τον απλό φίλο της όλης NWOTHM φάσης, και ένα μικρό δωράκι σε κάποιον που δεν γνωρίζει καθόλου τη μπάντα. Στο δίσκο θα βρούμε 4 original κομμάτια των Night Demon και 6 διασκευές, τρεις εκ των οποίων παιγμένες live με εκλεκτούς καλεσμένους. Συνολικά έχουμε περισσότερο ένα love letter του συγκροτήματος προς τις δικές του επιρροές, το feeling που εκπέμπεται είναι μια γιορτή του παραδοσιακού heavy metal ήχου.

Περνώντας λίγο πιο αναλυτικά στα κομμάτια, τα πρώτα τέσσερα είναι συνθέσεις της μπάντας όπως προαναφέραμε και θα τα χαρακτήριζα με μια λέξη ως “άχαστα”. Οι Night Demon βγάζουν μερακλήδικη ποιότητα, δυναμικά ριφς μπλέκονται με όμορφες μελωδίες που μας γυρνάνε πίσω στη “χρυσή εποχή” με ψυχή και μεράκι, ιδανικό άκουσμα για βραδινή μπυροποσία σε κάποιο μπαρ, αλλά πάντα με τις απαραίτητες δόσεις λυρισμού και αυτή τη proto-metal γλυκύτητα που προσδίδει μια αρχοντική μελαγχολία.

Στη συνέχεια έχουμε ένα ταξίδι στα 45 και βάλε χρόνια του σκληρού ήχου, οι Night Demon αποτίουν φόρο τιμής στα Ιερά Τέρατα που τους ενέπνευσαν και μας καλούν στη νυχτερινή φιέστα τους. Ακούμε σε live εκδοχές τα “In Trance” και “Τοp Of The Bill” των Scorpions με τη συμμετοχή του τιτάνα Uli Jon Roth, αλλά και το “Wasted Years” των Iron Maiden όπου οι Night Demon δείχνουν πόσο αβίαστα fun βγαίνει κάτι όταν το αγαπάς. Τις διασκευές σε στούντιο ηχογραφήσεις αυτή τη φορά συμπληρώνουν τα “Fast Bikes” των LeGriffe, “The Sun Goes Down των” Thin Lizzy και “100 MPH” των Cirith Ungol, με τη συμμετοχή του κύριου Tim Baker παρακαλώ. Όλα τα κομμάτια είναι πάνω-κάτω στο στυλ της μπάντας αλλά και οι ίδιοι κάνουν καλή δουλειά στο να τα φέρνουν στα μέτρα τους, επιτυγχάνοντας μια σύγκλιση που δημιουργεί ένα συμπαγές αποτέλεσμα σε ένα δίσκο που κυλάει νεράκι και σε “φτιάχνει”.

Κατανοώντας πλήρως το γεγονός πως ενδεχομένως το “Year Of The Demon” είναι ένα album που δεν τους αφορά όλους, όπως επίσης και το ότι όποιος έχει ήδη στη κατοχή του ή ακούσει τα eps που περιλαμβάνει δεν έχει κάποιο τρομερό λόγο επένδυσης σε αυτό, δεν θα κρίνω το σκεπτικό της κυκλοφορίας του, αλλά το μουσικό του περιεχόμενο. Το “Year Of The Demon” λοιπόν είναι ένα metal πάρτι που στο σύνολό του το ακούς και περνάς καλά, νιώθεις το πάθος της μπάντας και εν τέλει, πως να το πω, οι Night Demon βγάζουν γούστα, ρε παιδί μου! Ιδανικά θα ήθελα να το συνόδευαν και με 2-3-4 νέα κομμάτια για να υπάρχει και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ιστορικής άποψης ας πούμε, αλλά οκ…

Official Site: https://nightdemon.net/
Facebook: https://www.facebook.com/nightdemonband
Instagram: https://www.instagram.com/nightdemonmetal
Bandcamp: https://nightdemon.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5klvF93hycKWPsqssBXY9A

986

Avatar photo
About Γρηγόρης Βούλγαρης 11 Articles
Ελπίζω μέσα από τα κείμενά μου να δώσω το στίγμα μου γιατί είναι άβολο να γράφω πράγματα για μένα, αλλά μου αρέσει το metal σε όλες -σχεδόν- τις εκφάνσεις του. Επίσης τα video games και το NBA. Και οι μπίρες... α, και το ρούμι!