H.E.A.T, DangerAngel, D3lta (30/03/2019) Gagarin 205

H.E.A.T, Danger Angel, D3lta (30/03/2019) Gagarin 205

(Γράφει ο Άγγελος Χόντζιας)
Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019. Μία ημέρα, που την περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία γιατί ένα από τα πιο hot ονόματα στο χώρο του hard rock, οι Σουηδοί H.E.A.T, θα επισκέπτονταν για πρώτη φορά την Αθήνα για να φέρουν τη… “ζέστη” πριν το καλοκαίρι.

Και όπως λένε “η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται”, έτσι και το Σάββατο ξεκίνησε ιδανικά. Απογευματινός καφές, με σχεδόν το σύνολο του Rockway.gr, γνωριμίες από κοντά και συζητήσεις για πολλά θέματα, δημιούργησαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ένα όμορφο Σαββατόβραδο. Οι πόρτες θα άνοιγαν αργά (κατά τις 20:00), οπότε υπήρχε αρκετός χρόνος για τον καφέ.

Η κίνηση, σε λογικά πλαίσια, βοήθησε να είμαστε έγκαιρα στο venue και να έχουμε την άνεση του χρόνου για να βρούμε το κατάλληλο μέρος για να κάτσουμε και να παρακολουθήσουμε το live. Η ώρα έφτασε 20:30, και ο κόσμος ήταν αρκετός για τόσο νωρίς, πράγμα που δημιούργησε την εντύπωση ότι οι οπαδοί τίμησαν έτσι και τα δύο support σχήματα.



Τα φώτα έσβησαν, και ο D3lta έκανε την εμφάνιση του στη σκηνή κατά τις 20:30 για ένα ιδιαίτερο show όπως φάνηκε. Και το λέω αυτό, γιατί η μπάντα ήταν έτοιμη να μας χαρίσει ένα ακουστικό show, με ιδιαίτερα κομμάτια. Άλλωστε ο αυτοσχεδιασμός, είναι μέρος του καλλιτέχνη και ο D3lta έδειξε να το αντιλαμβάνεται και να το πράττει κιόλας.



Ξεκίνημα με το δικό του “Hey You”, σε μία ακουστική version δίνοντας το απαραίτητο έναυσμα στο πλήθος. Συνέχεια με τρείς διασκευές, “Way Down We Go” των Kaleo, “Blowing In The Wind” του Bob Dylan και “Time Is Running Out” των Muse, όπου ο καλλιτέχνης έδωσε ότι καλύτερο μπορούσε, και όχι απλά να αντιγράψει, αλλά να προσαρμόσει τα τραγούδια πάνω στο δικό του μουσικό ύφος. Η μπάντα έκλεισε με το “Silent Revolution”, ένα ακόμα δικό της κομμάτι. Μία ιδιαίτερη εμφάνιση, για ένα ιδιαίτερο show και όπως φάνηκε πέτυχε αυτό που ήθελε και ο διοργανωτής αλλά και ο D3lta: να “αφυπνίσει” το κοινό, για αυτό που θα ακολουθούσε.



Ο λιγοστός χρόνος για την αλλαγή του stage, για να φιλοξενήσει τους DangerAngel, τελείωσε κατά τις 21:10 περίπου, όταν οι Αθηναίοι hard rockers ανέβηκαν στη σκηνή του Gagarin 205. Το γεγονός πως πρόκειται για μία μπάντα αρκετά δεμένη, που γνωρίζει τι να δώσει στο κοινό ήταν κάτι που φαινόταν από τις πρώτες κιόλας νότες. Επιπρόσθετα είχαν σχεδιάσει ένα πολύ δυνατό setlist. Ο κόσμος είχε γεμίσει πλέον το μεγαλύτερο κομμάτι του venue, όταν οι DangerAngel ανέβηκαν στη σκηνή. Ξεκίνημα με το “Dead In The Water”, ένα δυνατό κομμάτι, και οι παρευρισκόμενοι έδειχναν σαστισμένοι. Σαστισμένοι, από τις live δυνατότητες της μπάντας από το πρώτο κιόλας τραγούδι της. Η συνέχεια, ακόμα πιο εκρηκτική με τα “Dia De Los Muertos”, “Who You Are” και “How About Right Now”, να δονούν την ατμόσφαιρα και να “ταρακουνάνε” το πλήθος.



Οι DangerAngel έδειχναν να απολαμβάνουν το show και να ανεβάζουν στροφές όσο η ώρα περνούσε. Έτσι, τα “To Kill A Saint”, “Devil’s Waltz” και “Decadence”, ήρθαν να προστεθούν στις προηγούμενες επιτυχίες τους και να δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στο κοινό. Οι “πιστοί” που προσήλθαν, έδειχναν πλέον πολύ ευδιάθετοι και πιο “απελευθερωμένοι”, διασκεδάζοντας με το show. “Will You Follow”, “Don’t Die Young” και “Not An Angel”, για τη συνέχεια και η “κλεψύδρα” για τους DangerAngel έφτανε στο τέλος της.



Η μπάντα, ευχαρίστησε αρκετές φορές το κοινό και τους χάρισε ένα τελευταίο κομμάτι, το “Call My Name”, για να κλείσουν την εμφάνιση τους όπως τους αρμόζει. Οι DangerAngel, ανταποκρίθηκαν με απόλυτη επιτυχία στο ρόλο τους και απέδειξαν για ποιό λόγο θεωρούνται εξαιρετικοί στις ζωντανές τους εμφανίσεις.



Αν έλειπαν και κάποιες μικρές ηχητικές “ανωμαλίες” (δεν ακουγόταν ο frontman, κάποιες φορές), θα ήταν ότι καλύτερο έχουμε δει στα μέρη μας μέσα στη χρονιά. Ένα μπράβο στα παιδιά, γιατί το αξίζουν!

DANGER ANGEL “Don’t Die Young”



(Γράφει ο Γιώργος Γεωργίου)
Η φήμη εκείνης της εμφάνισης των Σουηδών hard rockers στο φεστιβάλ στα Χανιά, το καλοκαίρι του 2018, πέρασε πολύ γρήγορα τότε απέναντι στην ηπειρωτική χώρα, και να που ήρθε η στιγμή («πάντα υπάρχει μια πρώτη φορά για όλα», όπως είπε και ο εκπληκτικός Erik Grönwall), να εμφανιστούν μπροστά στο αθηναϊκό κοινό. Οι προσδοκίες ήταν ήδη στα ύψη για τους σημαντικότερους ίσως εκπροσώπους του ιδιώματος, τα τελευταία χρόνια.



Με το έξυπνο μουσικό χαλί του πασίγνωστου “The heat is on” του Glenn Frey, το γκρουπ μας έδωσε το σινιάλο πως σε λίγες στιγμές το πάρτι άρχιζε. Η προσέλευση του κοινού είχε πυκνώσει κι άλλο και η υποδοχή στον ντράμερ Crash (Lars Jarkell), που πάτησε πρώτος τη σκηνή του Gagarin, ήταν πραγματικά αποθεωτική.

Με τον κράχτη-εισαγωγή του τελευταίου τους άλμπουμ, “Into The Great Unknown”, “Bastard Of Society”, οι H.E.A.T ορμούν στη σκηνή, με τον Erik να βρίσκεται «στα κόκκινα» από την πρώτη στιγμή. Ο διάβολος της Τασμανίας του μελωδικού hard rock, έδωσε μια προσωπική παράσταση αφήνοντας το κοινό με το στόμα ανοιχτό. Με μια μπάντα γύρω του, σίγουρη για τον «τύπο» στο μικρόφωνο, υποδειγματικά δεμένη, ορεξάτη αλλά και ελεύθερη να διασκεδάζει με το κοινό, απέδειξε πως είναι γεννημένος frontman. Κινητικός, ασταμάτητος, επικοινωνιακός, χόρεψε το κοινό του Gagarin στα δάκτυλα και τις φωνητικές του χορδές, και παράλληλα έδωσε μια μοναδική παράσταση φωνητικών.



Σε συνδυασμό με την αλάνθαστη παρουσία όλων, ο Erik κάρφωσε όλες τις χαρακτηριστικές τους μελωδίες με δύναμη και ευστοχία. Με ένα σχεδόν “Best Of” για setlist ( θα θέλαμε και το “Eye Of The Storm”), οι Σουηδοί μας έδωσαν όλους τους γνώριμους ύμνους τους που σήκωσαν στον αέρα το κοινό με τα αποτυπωμένα πια ρεφρέν. Αιχμή του δόρατος το “Living On The Run”, που σήκωσε το Gagarin στο πόδι, με τον Erik να τιμά την προσφιλή του συνήθεια, τραγουδώντας το πνιγμένος μέσα στο κοινό. Το γκρουπ ξεδίπλωσε και μαγικά και την πιο ντελικάτη του πλευρά σε τραγούδια όπως το πανέμορφο “Downtown”, ή το “Mannequin Show”, πετυχαίνοντας να σχηματίσει με διακριτικότητα τις φινετσάτες γραμμές τους.



Γι’  αυτούς που νιώθουν ακόρεστοι, ο Erik στη διάρκεια του “Beg Beg Beg”, βρέθηκε με crowdsurfing στο μπαρ, και ακούσαμε μια εκρηκτική σφήνα του “Whole Lotta Rosie” (μην ρωτήσεις ποιων) που κατέληξε σε ένα φινάλε με το κλασικό “Piece Of My Heart”.

Στο encore του superhit  “A Shot At Redemption”, τραγουδά με μικρό οπαδό (που έχει ανεβάσει στο μεταξύ στη σκηνή) στους ώμους του και κλείνει έναν θρίαμβο επιδεικνύοντας «το μέλλον του rock ‘n’ roll».



Η εμφάνιση των H.E.A.T ήταν από αυτές που δεν αφήνουν περιθώρια για «αν, μήπως και ίσως». Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον αεικίνητο άνθρωπο πίσω από το μικρόφωνο, με την ικανότητα να αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τις αρετές των τραγουδιών τους ζωντανά, με την αιχμαλωσία του κοινού να μην χαλαρώνει ούτε καν στην απόδοση του “Laughing At Tomorrow” με tον Erik ολομόναχο στη σκηνή με την κιθάρα του, οι Σουηδοί έγραψαν ιστορία. Με το ειδικό βάρος μεγάλης μπάντας των 80’s, δεν γέμισαν απλά τη σκηνή, άπλωσαν στρατηγικά την ιδανική δοσολογία των συστατικών που οφείλει να έχει κάθε γκρουπ του είδους για να καταφέρει να χαράξει για πάντα στη μνήμη σου το δικό του μουσικό πάρτι.

Το καλοκαίρι του 2018, άνοιξαν λογαριασμό με το ελληνικό κοινό, και το βράδυ του Σαββάτου στο Gagarin επισφράγισαν με εμβληματικό τρόπο την αξία της φήμης τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους μαζί μας για πολλές φορές ακόμα.

Η.Ε.Α.Τ. “Beg Beg Beg”



Setlist:
1.    Bastard of Society
2.    Breaking the Silence
3.    Danger Road
4.    Emergency
5.    Shit City
6.    Downtown
7.    In and Out of Trouble
8.    It’s All About Tonight
9.    Living on the Run
10.    Beg Beg Beg
11.    Laughing at Tomorrow
12.    Redefined
13.    Late Night Lady
14.    Mannequin Show
15.    Tearing Down The Wall 
Encore:
16.    Point of No Return
17.    A Shot At Redemption

Φωτογραφίες : Δέσποινα Σταματάκη / Despina Stamataki Photography

Βίντεο : Γιάννης Φράγκος

H.E.A.T. “Mannequin Show”


609

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.