Rockway gr

Γιώργος Γεωργίου

Γιώργος Γεωργίου

IHLO

Είναι από τις πολύ λίγες φορές που ένα πρωτοεμφανιζόμενο σχήμα, με ανεξάρτητη παραγωγή, καταφέρνει να επισκιάσει φτασμένα ονόματα, να αναγκάσει πολύ κόσμο να ξεκλειδώσει τη γενναιοδωρία του σε εγκωμιαστικά σχόλια και να σκαρφαλώσει σε πολλές λίστες των κορυφαίων άλμπουμ του 2019. Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι άγνωστοι με το παράξενο όνομα “Ihlo”; Ο κιθαρίστας και παραγωγός του πρώτου τους άλμπουμ, που τιτλοφορείται “Union”, ανακρίνεται με μεγάλη προθυμία και μας διαφωτίζει για όλα.

BLAME ZEUS: “Seethe”

Το κουιντέτο των “Blame Zeus” μας έρχεται από το Oporto και το “Seethe” , που αποτελεί την τρίτη κυκλοφορία τους, είναι σύμφωνα με τους ίδιους ένας μικρός προσωπικός εξορκισμός, μια διαδικασία στην οποία ο κρυφός θυμός και ο σιωπηλός πόνος γίνονται ποίηση.

NEIL PEART: Μάθημα ζωής και θανάτου

Ο «καθηγητής» δεν είναι πια μαζί μας. Ξαφνικά έφυγε, σαν την πρώτη γραμμή των στίχων του στο μυθικό “Afterimage”. Βέβαια, αυτό το «ξαφνικά» καθρεφτίζεται σε μας , τους αμέτρητους μακρινούς «φίλους» που έπεσαν από τα σύννεφα διαβάζοντας για το θάνατο του Neil Peart, και άμεσα συνειδητοποίησαν και το δεύτερο σοκ, πως πάλευε για περίπου τρεισήμισι χρόνια με τον καρκίνο του εγκεφάλου. Ο Peart προτίμησε και φρόντισε να κρατήσει τη δύσκολη αυτή προσωπική περιπέτεια αυστηρά για το πολύ κοντινό του περιβάλλον.

SONS OF APOLLO: “MMXX”

Λένε πως η έμπνευση φαίνεται παντού, όταν υπάρχει, και χαρακτηρίζει την κάθε λεπτομέρεια. Αν το δεχτούμε αυτό, η πρόχειρη απόφαση να ονομάσεις το δίσκο σου με τη χρονιά της κυκλοφορίας του, μπορεί να σε βάλει σε σκέψεις. Ένας τίτλος βέβαια δεν σημαίνει μόνος του κάτι, οι προσδοκίες όμως από μια dream team μουσικών, όπως αυτοί που αποτελούν τους Γιους του Απόλλωνα είναι πάντα μεγάλες.

MYSTERY: “Live In Poznan”

Με καταγωγή από το Quebec του Καναδά, οι art rockers Mystery ανήκουν κι αυτοί στην κατηγορία των σχεδόν άγνωστων γκρουπ στη χώρα μας, αν και δραστηριοποιούνται από το 1986. Ουσιαστικά το δημιούργημα του ταλαντούχου συνθέτη και πολυμουσικού Michel St-Pere (κιθάρες, κήμπορντς και μπάσο), χωρίζουν ευδιάκριτα την καριέρα τους σε τρεις περιόδους, ανάλογα με το όνομα πίσω από το μικρόφωνο.

Hidden In The Basement, Screaming DEAD Balloons, Prospects (26/12/2019) Mylos 1927, Λάρισα

Μεγάλο το στοίχημα για οποιαδήποτε μπάντα της πόλης να γεμίσει τον χώρο του Μύλου, αλλά οι προερχόμενοι από το υπόγειο, σκληραγωγημένοι hard rockers δεν φοβήθηκαν να κάνουν την πρώτη επίσημη ζωντανή παρουσίαση του νέου δίσκου τους, “Cursed By The Sun” στην ευρύτητα του “Mylos 1927”, ποντάροντας στην αγάπη και στήριξη των φίλων τους. Και πολύ καλά έκαναν.

REFLEXICON: “Reflecticon”

Ολόφρεσκο κουιντέτο από το Chicago, που σχηματίστηκε μόλις έναν χρόνο πριν, κάνει το δισκογραφικό ντεμπούτο του. Μην πάει βιαστικά το μυαλό σε παιδαρέλια που ξεκινούν την πορεία τους τώρα στην θεότρελη αρένα της παγκόσμιας μουσικής. Στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με μια παλιοπαρέα από βετεράνους με επικεφαλής τον κιθαρίστα Paul Kratky των υποτιμημένων Slauter Xstroyers. Μαζί του, έτερος κιθαρίστας ο Jerry Buczko, ο μπασίστας Bill Dixon και ο ντράμερ John Ashe, χτίζουν το οργανικό υπόβαθρο για να έρθει τελευταίος ο τραγουδιστής Fred Morg να ολοκληρώσει την ηχητική τους πρόταση.

PRETTY MAIDS: “Undress Your Madness”

«Αειθαλείς» είναι μάλλον μια δίκαια λέξη για την άδικα εκτιμημένη διαδρομή και προσφορά ενός από τα πρώτα και πιο φερέγγυα εξαγώγιμα rock προϊόντα της Δανίας. Με δεδομένη τη μοναδική χημεία του τραγουδιστή Ronnie Atkins και του κιθαρίστα Kenn Hammer, οι Maids έχουν πορευτεί για 38 χρόνια με μια αξιοθαύμαστη συνέπεια. Προσηλωμένοι σε αυτό που αγαπούσαν να κάνουν από το ξεκίνημα, οδήγησαν το παραδοσιακό, μελωδικό hard rock, με τις αιχμές του όταν χρειάζεται, μέσα στο δύσκολο ταξίδι του χρόνου, χωρίς να υποκύψουν σε εφήμερες τάσεις και ρεύματα.

NOVEMBER: “November 2nd”

Οι πρώτες στιγμές του “A Dry Place Of Smooth Stones” είναι αρκετές και ικανές να σε γεμίσουν με τους σωστούς υπαινιγμούς. Η μουσική που διαλέγουν να κάνουν οι November έχει αυτή την απαιτητική λιτότητα που θα σου ζητήσει την απόλυτη αφοσίωση όση ώρα διαρκεί η μουσική αφήγηση. Είναι μια μουσική που θα διώξει τη συντροφιά σου και θα απαιτήσει αποκλειστικά εσένα.

Subscribe to this RSS feed

Template Design © info@DrakontasGraphics.com | Managemenent by www.theLeaders.EU | All Rights Reserved Rockway.gr 2012

Top Desktop version