DE TOUCH: “Broken Mirror” EP

Όταν η εγχώρια σκηνή προσπαθεί να κοπιάρει την όποια ξένη, το αποτέλεσμα είναι τραγελαφικό, συνήθως.

Στην περίπτωση όμως που απλά επηρεάζεται και μπολιάζει τα ακούσματά της με δικά της χαρακτηριστικά, τότε αναδεικνύεται και το όποιο μουσικό μέλλον μπορεί να έχει αυτή η ρημάδα χώρα.

Οι αθηναίοι De Touch, με το πρώτο τους EP, ευτυχώς, δεν υπάγονται στην πρώτη κατηγορία, μιας και δεν προσπαθούν να αντιγράψουν, αλλά να εναποθέσουν στο πεντάγραμμο τις alternative επιρροές τους, προσδίδοντας μια πιο ατμοσφαιρική χροιά. Και το “Broken Mirror” αποτελεί ένα καθόλα εξαιρετικό πρώτο βήμα, το οποίο ναι μεν γίνεται σε ήδη περπατημένους από άλλους δρόμους, αλλά τουλάχιστον στην παρούσα φάση και οι τρεις συνθέσεις είναι δουλεμένες κι έχουν κάτι να πουν.

Το σχήμα στηρίζεται αρκετά στις μελωδικές γραμμές, προσθέτοντας όμως και μια υποβόσκουσα post ταυτότητα, στοιχείο που δημιουργεί μια ηθελημένη μελαγχολία, ευτυχώς όχι στα πλαίσια του emo.

Σε αναμονή κάποιου full length λοιπόν, για πιο ολοκληρωμένη άποψη… Ως τότε, το “Broken Mirror” αποτελεί μια πρώτης τάξεως γνωριμία με τους De Touch.

543

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.