VAN CANTO: “Dawn of the Brave”

Το αστείο με τους Van Canto έχει παρατραβήξει…

Τριαλαρί, τριαλαρό και σουμπάπ σουμπάπ, αντί για όργανα… Ε, δε μας παρατάτε, να τελειώνουμε;

Στο “Dawn of the Brave” ισχύει ότι και σε κάθε κυκλοφορία των Van Canto: a cappella κομμάτια, με power metal αισθητική και drums, που αν παίζονταν με όργανα ίσως να είχαν περισσότερο ενδιαφέρον. Αν και εδώ και χρόνια θεωρώ πως αν δεν υπήρχε το a cappella στοιχείο, ίσως και να μην ασχολιόταν κανείς με δαύτους.

Οι όποιες καλές στιγμές (“To the Mountains”, “Steel Breaker” και “Unholy”) χάνουν κάθε νόημα όταν ακούς τον “κιθαρίστα” να κάνει “νταν-ντιγκι-ντονγκ-ντιγκι-ντονγκ” και τον “μπασίστα” να κάνει “μπουμ-παρά-μπουμ”.

Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι πως το εν λόγω μουσικό πείραμα, το οποίο εν τέλει αποδείχτηκε κακόγουστο, έχει καταφέρει να φτάσει στην πέμπτη full length δουλειά του, ενώ παράλληλα υπάρχει κόσμος που ασχολείται σοβαρά με αυτό.

Και ναι, οι διασκευές στα “The Final Countdown” (Europe), “Holding Out for a Hero” (Bonnie Tyler) και “Paranoid” (Black Sabbath) είναι όπως τις περιμένετε… Αστείες…

559

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.